At skabe et netværk: Emi fortæller om at bo hos en Career Connection-vært

Emi, fra Point Park Universitet, studerer Grafisk design påDIS. Inden hun tog afsted, vidste Emi, at hun gerne ville netværke og forberede sig til en karriere indenfor kunst og grafisk design. Da hun fandt ud af, at DIS tilbyder det unikke Career Connection-værtsprogram, vidste hun, at det ville være den perfekte mulighed for hende. Career Connection-værtsprogrammet ligner det almindelige værtsfamilieprogram, men det indeholder et ekstra element: Værter og studerende bliver matchet ud fra deres faglige og professionelle profil. På den måde er værten også mentor for den studerende i løbet af semestret og kan vejlede den studerende i forhold til vedkommendes fremtidige karriere.

Vi mødtes med Emi for at høre mere om hendes oplevelse med en Career Connection-værtsfamilie , og hvordan hendes værtsmor allerede har hjulpet hende med at blive klogere på sin drømmekarriere.

DIS: Fortæl os lidt om dig selv!

E: Jeg er fra Pittsburgh, PA. I USA studerer jeg Grafisk & Interaktiv Design og Engelsk på Point Park Universitet. Mine interesser er meget kunstbaserede, derfor valgte jeg også at studere det i København. I min fritid er jeg meget glad for at brug tiden på at læse en god bog i en park, og jeg elsker at tage på museer. Udover kunst elsker jeg også nudler! Jeg er ret heldig, da der er mange restauranter tæt på DIS, der serverer virkelig gode nudler.

DIS: Hvilken slags bolig bor du i, og hvorfor valgte du det?

E: Jeg bor hos en Career Connection-værtsfamilie, et nyt program hos DIS som er ligesom en typisk værtsfamilie med lidt mere selvstændighed og mange vejledningsmuligheder. Jeg bor sammen med min værtsmor, Annette, to værtsbrødre og en værtshund! Jeg overvejede at bo på et kollegium, men jeg var ikke sikker på, om det var det rigtige valg for mig. Jeg er meget glad for denne slags værtsfamilie, da der er rig mulighed for at være selvstændig med samtidig også social. Derudover giver det en rigtig godt mulighed for at skabe et netværk inden for det fag, jeg en dag gerne vil have en karriere indenfor. Så Career Connection-programmet var virkelig den perfekte mulighed for mig.

DIS: Hvilken karriere har din værtsmor, og hvordan har Career Connection-programmet påvirket dit semester i Danmark?

E: Min værtsmor har tidligere arbejdet inden for mode og design, men nu arbejder hun som virksomhedskonsulent. Selvom vi kommer fra forskellige discipliner inden for design, har hun mange forbindelser til folk i min industri, og hun er altid villig til at hjælpe mig med at skabe kontakt til de mennesker, hun kender indenfor design. Det har også været virkelig fedt at brainstorme ideer til mine egne kunstprojekter sammen med hende.

En af mine hobbyer er at folde papirstjerner. Her har min værtsmor været rigtig god til at rådgive mig omkring, hvordan jeg kan lave en lille forretning ud af mine kunstprojekter. Det har været meget givende at høre alle hendes ideer, især da hun arbejder som virksomhedskonsulent til daglig.

Det er også meget tydeligt, at vi begge elsker kunst. Min værtsmor har altid forskellige forslag til, hvilke gallerier og museer jeg burde besøge. Derfor har jeg for det meste udforsket Danmark ved at besøge mange forskellige museer. København er den perfekte by for alle, der elsker kunst! Kunsten og arkitekturen i Danmark er meget inspirerende, derfor nyder jeg at gå på opdagelse i forskellige dele af landet.

DIS: En del af Career Connection Værtsfamilie programmet er at tage på arbejde med dine værtsforældre. Har du været på arbejde med din værtsmor? Hvor var I henne?

E: Da min værtsmor arbejder meget hjemmefra og tit er til møder, hvor det hele foregår på dansk, besluttede vi, at det ville give bedre mening, hvis jeg tog på arbejde med hendes søster. Derfor tog jeg til Aarhus for at besøge Greenlight, en startup som støtter bæredygtige virksomheder i at netværke med hinanden, som blev grundlagt af min værtsmors søster.

DIS: Hvad var det mest opsigtsvækkende oplevelse på dit besøg hos Greenlight?

E: Hos Greenlight er der ingen vægge, i stedet foregår alt i ét stort kontorrum uden inddelte afdelinger. Jeg tilbragte det meste dagen i deres kommunikations- og designafdelinger, hvilket var en virkelig fed oplevelse. Det mest interessante for mig var faktisk at observere, hvordan opsætningen af kontoret ændrede hele arbejdstilgangen. Der var intet hierarki. Det skabte et meget mere åbent og imødekommende miljø og flere muligheder for samarbejde.

Samlet set var besøget hos Greenlight en virkelig god oplevelse, og jeg kan kun håbe på, at jeg kommer til at arbejde et lignende sted i fremtiden. Når jeg tager hjem igen, vil jeg også lede efter flere muligheder indenfor webdesign. Jeg har ikke haft mange muligheder for at udforske industrien i USA, så jeg glæder mig til at se hvilke forskelle og ligheder, der er mellem Danmark og USA.

DIS: Hvad har været det mest spændende oplevelse med dit hovedfag på DIS, og hvordan er det anderledes at læse i København sammenlignet med at læse i USA?

E: Det er i hvertfald meget anderledes. Sammenlignet med mine fag i USA har jeg meget færre projekter her hos DIS, men mine projekter her er mere langvarige og har flere komponenter, så jeg er altid i gang med at lære noget nyt.

Jeg kan faktisk bedre lide strukturen med projekterne her! Det giver mulighed for at dykke ned i selve projektet og vise sit potentiale. Den første opgave vi fik på mit hovefag gik ud på, at skulle vi designe et dæk spillekort med indpakning. Det var en meget mere kreativ opgave end dem, jeg plejer at have på mit universitet i USA, og det overbeviste mig om, at jeg havde truffet det rigtige valg, da jeg valgte DIS.

DIS: Hvilke råd vil du dele med fremtidige studerende?

E: Tiden går meget hurtigt, og til tider kan det føles som om, man går glip af noget, hvis man ikke er med til alle arrangementer. Men det er altså okay at tage den med ro i ny og næ. Du kender dig selv bedst, og hvis du har brug for noget tid alene, er det helt okay! Tivoli vil stadig være der i morgen, og der er altid andre arrangementer, man kan tage med til.

I forhold til ens valg af bolig er det vigtigt, især med en værtsfamilie, at I er villige til at kommunikere klart og tydeligt, så der ikke opstår uheldige misforståelser.

Vil du vide mere om Career Connection-værtsprogrammet?

Vi søger lige nu nye Career Connection-værter, der vil være vært og mentor for en af vores ambitiøse studerende næste semester.

>> Læs mere om, hvad det vil sige at være Career Connection-vært her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.