Få en god start på semestret: Her er vores erfarne værtsfamiliers bedste råd

Hvad enten, du skal være værtsfamilie for første gang eller har prøvet det mange gange, er det altid interessant at høre om andres erfaringer. Derfor spurgte vi for nyligt vores værtsfamilier på Facebook, hvad deres bedste råd var. Her kan du læse, hvad otte af vores erfarne familier delte med os:

Elsebeth Sidenius Nielsen Når vi har fået navnet på den studerende fra DIS, har vi sendt en mail, hvori vi fortæller om os og vores familie, vores husregler og lidt om vores hverdag. Husreglerne er skrevet ned og lagt på skrivebordet på værelset sammen med koden til det trådløse netværk. Vi fortæller dem, at vi anser dem for at være voksne mennesker, og vi vil behandle dem som, vi behandlede vores børn, da de var i deres alder. (18 – 20 år). Vores husregler er meget simple: Giv besked om du komme hjem og spiser aftensmad, giv besked, hvis du tager en ven eller to med hjem til middag, det er ikke et hotel, så alle hjælper sig selv og derved hinanden. Hvis du tømmer mælkekartonen, så sig til så der kan købes noget mere, og endelig: hvis der er noget, du ikke forstår eller er usikker på, så kom og lad os tale om det. Disse husregler er altid blevet godt modtaget og som regel efterlevet. Det var de samme regler, vi havde, da vores børn boede hjemme. Og så spørger vi altid om, hvilke overvejelser de har gjort sig, når de nu flytter ind hos en totalt ukendt familie.

Frank Mortensen Nu er det tredje student vi skal ha’ i vores familie, og der er ingen tvivl om, at de to første var vidt forskellige. En god idé er, at man i hjemmet, inden den studerende ankommer, afstemmer behovet for hjælp/gøremål. Ellers er det egentlig bare at nyde de gode samtaler og at lære et ungt menneske at kende👍

Tina Zentner Svenson Vi skal nu have vores 3. studerende.
Vi har kontaktet dem via Facebook og kommunikeret via Messenger – det er både hurtig og nem kontakt, da det er der, de unge er på.
Vi har lagt husregler på værelset, og det har fungeret fint.
Det er vigtigt, at de bare bliver en del af familien, så de føler sig rigtig godt hjemme.
Begge vores studerende har følt sig som søskende til vores 3 børn, så det har været et godt tegn.
Til alle nye, I kan godt glæde jer 🙂

Lise Hansen Vi har opfordret dem til at have en maddag om ugen ligesom vores egne børn har, det har flere af dem haft interesse for , også dem som absolut ikke var vant til at lave mad hjemmefra- vi har vist dem hvordan man koger ris, æg, kartofler mv. men også at lave dansk mad. Vi har også valgt så snart de er kommet på plds, at kigge i kalender sammen med dem, for tiden går meget hurtigt og mange af dem rejser meget, så vi har fra start aftalt nogle dage, hvor vi har planlagt at julebage, tage på tur, i Tivoli, invitere gæster til Thanksgiving osv., og så har vi altid holdt jul med dem, inden de rejste hjem.

Pia Kofoed Jacobsen Det har også fungeret super for os, at vi har gjort præcis som vi plejer og ladet de unge mennesker opleve det. Vi har også erfaret, at det er godt at invitere til at bruge huset, så lektier f.eks. bliver læst i stuen eller køkkenet. På den måde bliver de studerende hurtigt en del af livet i familien og ser, hvordan vi gør og det er nemt at få en god snak om det vigtige i hverdagen og i livet. Kulturerne er meget forskellige, så vi skal fortælle hvad der er vigtigt i vores hjem. F.eks. er der ikke mange af de studerende, der er vant til at hele familien spiser sammen. Vær jer selv og glæd jer!

Tina Kjærbøl Vær jer selv! 😊
Server let tilgængeligt mad de første dage, hos os er det altid mexicansk mad første aften, som man selv sammensætter.
Vent et par dage med at tage snakken om husregler, forventninger, kalender mv. De kan ikke rigtig rumme det de første dage 😊
Der vil komme små-problemer hen ad vejen, sørg for at tage dem i opløbet, så det ikke vokser sig stort.
Bed dem om at være ærlige. Måske et mærkeligt råd, men de kan være så høflige at de ikke siger deres helt ærlige mening. Det kan fx være omkring mad. Vi beder dem om at være ærlige og sige til os hvis der er mad de ikke bryder sig om. Det ville da være surt hvis de i 4 måneder skal klemme frikadeller i sig hvis de reelt ikke kan lide dem, men ikke tør sige det 😊

Svava Lykkegaard Hansen I vores hjem har vi valgt her i starten at ha meget god tid til blot at være. Den 1. Undervisningsdag har vi fulgt dem ind til Vestergade. Opfordre til at deltage i køkkenet både før og efter aftensmaden alt imens der snakkes sammen.
Efter et par dage har vi afstemt vores forventninger om praktiske ting og opgaver i huset som fx. brug af tid under bruseren.
Har nogen af jer brug for en snak så kontakt mig gerne.
Vi har haft flere studerende og vi glæder os til næste lørdag.
Held og lykke og nyd at få en ny borger i familien.

Lisbeth Schou Man skal bare være sig selv, for de bliver jo en del af familien, og vi har efterhånden fået en meget stor familie.
Lade være at sætte for mange regler op, kun om det, der vejer tungest i familien.
God tid til at spise og sludre over middagsbordet. Det er meget vigtigt for os.
Tag dem med på indkøb en af de første dage, så de kan danne sig indtryk af mulighederne for madpakken, og den skal de nok skubbes til at lave hver dag.
Og så nyd det, men pas på, for det bliver en livstil og er stærkt vanedannende at have disse unge mennesker i jeres liv.

Vi håber, at I med disse gode råd føler jer klar til at byde jeres studerende velkommen. Om det så er den første eller niende DIS-studerende. Husk, at I også altid er velkomne til at kontakte vores Værtsteam, hvis I har flere spørgsmål: http://www.dis-kbh.dk/om-dis/kontakt/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.