Et særligt jubilæum: Per og Marianne har været besøgsfamilie for flere end 50 studerende fra DIS

Siden 2005 har Per og Marianne været besøgsfamilie for over 50 DIS-studerende, og parret fra Glostrup fortsætter med at invitere unge amerikanere ind i deres hjem semester efter semester, år efter år. Vi er enormt beærede over deres fortsatte engagement, og derfor blev Per og Marianne også hyldet ved vores Jubilæumsfest i april 2018 med en særlig stor tak.

Her på bloggen har vi fået lov at dele deres historier og erfaringer fra de mange år som besøgsfamilie.

›› Læs mere om at blive besøgsfamilie

Per og Marianne fra Glostrup med en af deres studerende
Per og Marianne sammen med en tidligere besøgsstuderende, Mina, i familiens have i Glostrup

Mange år som besøgsfamilie

Det hele startede tilbage i sensommeren 2005, hvor Per og Marianne spændte stod klar til at modtage deres første amerikanske studerende. Armen, en arkitektstuderende fra Californien, skulle bo hos familien i Glostrup i 8 måneder. Som værtsfamilie indlogerende Per og Marianne Armen i deres hjem, hvor han blev en del af familiens hverdag.

Sidenhen har familien været besøgsfamilie for 50 studerende i en periode på 13 år, hvilket har budt på mange timer i hyggeligt selskab med deres besøgsstuderende og nogle gange også deres familier, hvis de har været på besøg fra USA.

De små øjeblikke

At være besøgsfamilie for en DIS-studerende indebærer, at man i løbet af semestret inviterer den studerende til at tilbringe nogle timer i familiens selskab. Det kan være en hyggelig gåtur ved vandet, en middag i hjemmet eller en kop kaffe et sted ude i byen.

Per og Marianne har efterhånden prøvet det meste med deres besøgsstuderende. De har haft dem med til familiearrangementer på Enø, inviteret dem til julefrokost og tilbragt en masse hyggelige stunder med kaffe og kage i haven.

”Det er spændende og inspirerende” fortæller Per og Marianne om det at være værtsfamilie og deler ud af nogle af de mest mindeværdige øjeblikke. De har blandt andet tilbragt en Thanksgiving-middag i festligt lag og hyggeligt selskab med en studerende, Lindsay, hendes mor og nogle dansk/amerikanske venner. ”De blev noget af en multikulturel oplevelse for os alle.” Og sådanne oplevelser har Per og Marianne haft mange af gennem årenens løb.

Hjælp til havearbejde fra DIS-studerende
De amerikanske studerende synes det er sjovt at blive en del af familien, også selvom det betyder lidt havearbejde i ny og næ.

Kulturmøder

De multikulturelle oplevelser er en af de ting, der er med til at gøre det til noget helt særligt at være besøgsfamilie. Igennem de mange møder med forskellige studerende fra alle afkroge af USA, har Per og Marianne siftet bekendtskab med mennesker fra mange forskellige kulturer. Fælles for alle de studerende og deres familier er “deres meget imødekommende og tolerante væremåder,” fortæller parret.

Blandt andet inviterede de engang deres studerende, Rachel, og hendes familie på middag. Familien var af jødisk afstamning og spiste generelt ikke svinekød, men da der blev disket op med flæskesteg, tog Rachel og hendes familie alligevel for sig, da alt andet jo ville være utroligt uhøfligt.

Samme imødekommenhed og venlighed har Marianne og Per mødt gentagne gange. ”Som sådan synes vi ikke, der er den store forskel på dansk og amerikansk kultur, i hvert fald ikke når det drejer sig om at have det hyggeligt i hjemlige rammer,” fortæller de.

En del af familien: Minder for livet

Besøgsfamilie og studerende fra DIS
Per sammen med to tidligere besøgsstuderende, Mina og Emma.

Når man kan være besøgsfamilie for mere end 50 amerikanske unge studerende henover en årrække på 13 år, så kræver det selvfølgelig en vis imødekommenhed og nysgerrighed. Og det har Per og Marianne mere end rigeligt af. Hvert år, når de møder en eller flere nye besøgsstuderende, tager de imod dem med åbne arme: ”vi tager imod dem, som var de allerede en del af familien,” fortæller de og anbefaler varmt andre familier at følge trop og melde sig som besøgsfamilie.

De 13 år som besøgsfamilie har betydet mange spændende bekendtskaber for familien, og årene har budt på mange uforglemmelige minder, der vil følge dem resten af livet. Sammen har de samlet en scrapbog med fortællinger og billeder af alle de studerende, de har haft glæden af at kende i løbet af årene. For også at give de studerende et minde med på vejen, har Per og Marianne gjort det til en tradition at forære deres studerende bogen ”Denmark: A Kingdom”, hvori de skriver en lille personlig hilsen. Så har de studerende også en lille souvenir med hjem fra en tid, der har betydet så meget for dem.

Som tak for Per og Mariannes fantastiske engagement, modtog de en særlig hyldets ved årets Jubilæumsfest på DIS.

›› Læs mere om Jubilæumsfesten her


›› Kunne du også tænke dig at blive besøgsfamilie hos DIS? Så kan du melde dig til her

One thought

  1. Mange gange tak for jeres hjerte- og husrum, Per & Marianne!! KH – Mia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.