Om at være besøgsfamilie

En tredjedel af alle DIS-studerende deltager i Besøgsfamilie-programmet. Det er en enestående mulighed for de studerende for at skabe en relation til en lokal familie, som ofte bliver en god støtte semestret igennem. Tit er de studerende på venteliste for at blive en del af programmet, og semester efter semester, får programmet meget høje evalueringer af både besøgsfamilierne og de studerende.

Lotte og Malte, Visiting Family

Én af de familier, som er tilknyttet programmet, er Lotte og hendes søn, Malte på 16 år. De har efterhånden været besøgsfamilie en del gange og synes det er lige sjovt hver gang. Som besøgsfamilie mødes de 4-6 gange i løbet af et semester med én eller to DIS-studerende og laver forskellige aktiviteter sammen. Det kan være et besøg i Torvehallerne, en tur på sightseeing, et cafébesøg eller til familiefødselsdag. Både Lotte og Malte er dog enige om, at det hyggeligste er at invitere de studerende hjem til middag. Her spiller de brætspil og taler om de kuturelle forskelle og ligheder, der er mellem Danmark og USA.

Lotte fortæller, at hun er positivt forundret over, hvor søde og taknemmelige DIS-studerende er for at få den mulighed at komme og besøge en dansk familie. Efter hvert semester, er de ikke i tvivl: ”Selvfølgelig skal vi have en til DIS-studerende, og hvem ved, måske om et par år kan vi tage til USA og besøge dem alle!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.