De første døgn i Danmark og om at finde sin plads i familien

To uger efter ankomsten af de ca. 1200 studerende, der får lov at opleve København gå fra grå til farverig i løbet af foråret 2015, hev vi én af de studerende til side til en snak om det første møde med Danmark. Abigail Tupa er 20 år og læser til dagligt på St. Olaf College i Minnesota. Selvom ankomstdagen var en klar, men meget kold januardag, blev Abigail taget varmt i mod af sin nye værtsfamilie.

#1 – Hvem hentede dig i lufthavnen?
Abi: Det gjorde min værtsfamilie og min roommate, som også er DIS-studerende. Hun var allerede kommet et par dage inden, så hun kendte allerede familien. Jeg har også tre værtsbrødre, som er mellem 11 og 21 år, men kun de to yngste bor stadig hjemme. Egentlig var det meget rart, at vi er to studerende, der skal bo samme sted. Hun er modsat mig meget ekstrovert, og det gør det lettere for mig at slappe af, fordi hun er virkelig god til at bryde isen.

#2 – Hvad brugte I resten af lørdagen og søndagen på?
Abi: Da vi kom hjem, fik vi rundvisning i huset, og om aftenen fik vi lasagne. Lasagnen var virkelig god og lidt anderledes end den, jeg er vant til i USA. Jeg tror, det er fordi, den blev lavet helt fra bunden. Vi sad ved bordet i lang tid og talte om vores forventninger til semestret. Søndag tog vi på tur til supermarkedet og handlede ind til vores madpakker til den nye uge, vi havde foran os.

Abigail photo
Abigail Tupa

#3 – Hvordan går det med at finde vej med offentligt transport?
Abi: Det går godt! Vi bor ca. 20 minutter uden for København, så min transporttid er ikke særlig lang. Min værtsmor havde på forhånd printet rutevejledningen ud til både bus og tog. Men endnu bedre var det faktisk, at hun om søndagen tog turen sammen med os fra Rødovre, hvor vi bor, til DIS i Vestergade. Vi kan stadig ikke forstå, hvad de siger i højtalerne i bussen og toget, så det var virkelig en stor hjælp.

#4 – Hvordan er det at bo hos en værtsfamilie indtil videre?
Abi: Jeg kan virkelig godt lide det. Især min værtsmor er meget energisk, men samtidig ved hun også, når jeg har brug for lidt alenetid, og begge dele sætter jeg virkelig pris på. Min værtsfamilie er virkelig sød, og når vi bare sørger for at fortælle, når vi skal noget, kan vi sagtens besøge venner om aftenen og tage på tur i weekenden.

I kan følge med i Abilgail’s egen blog her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.