Matchning af værtsfamilier og studerende: Interview med Mia Priskorn

Egentligt lyder det meget simpelt: at matche de rette værtsfamilier med de rette studerende. Igennem årene har vi fundet ud af, at opgaven er mere udfordrende end som så. Det er hårdt arbejde, og det kræver gammeldags pen og papir og mange arbejdstimer. Alligevel gør Værtsteamet hos DIS det semester efter semester – og de gør deres allerbedste for at matche de rette værter og studerende med hinanden.
Vi har taget en snak med Mia Priskorn, som leder Værtsteamet for bedre at kunne forstå, hvordan match-processen foregår.

Hej Mia! Tak for at mødes med os. Vi glæder os til at lære mere om jeres arbejde!

#Hvordan foregår matchingprocessen?

“Det er vores medarbejderes erfaring og fornemmelser, der danner rammerne for at sikre de bedste matches. Værtsteamet burer os selv inde i ca. en uge, når vi skal matche værtsfamilier og studerende. Her klistrer vi kontoret til med lyserødt og blåt A3-papir, der giver os interessante fakta. Én person matcher alle op, og efterfølgende sikrer en kollega, at machtene er okay. Det er vigtigt at tjekke for eventuelle allergier – f.eks. over for kat, hund elller fødevarer. Når ugen er ovre, har vi placeret næsten alle studerende hos en værtsfamilie. Det er hårdt arbejde, men det er også rigtig sjovt! Jeg tror, jeg vil kalde det den ultimative team work-øvelse!”

#Hvad anbefaler du værtsfamilier og studerende at gøre for at sikre de bedste betingelser for et godt match?

“Først og fremmest – vær ærlige! Det gør det meget nemmere for os, hvis alle har skrevet en ærlig motivation for enten at være homestay-vært eller homestay-studerende. Jo mere åbne begge parter er omkring deres ønsker til den anden, jo mere sandsynligt er det, at de bliver postitivt overraskede.
Jeg tror også, at det samme gælder for parforhold. Faktisk kan jeg se ligheder mellem dokumentarprogrammet “Gift ved første blik” og mit job, tro det eller ej.”

 

Har du lyst til at blive værtsfamilie? Så læs mere her

#På ankomstdagen i lufthavnen overværer du det første møde mellem studerende og værtsfamilier. Hvordan er det for dig at være med til?

“Det er en meget følelsesladet og spændende dag – både for de studerende, for værterne og for DIS-medarbejdere. Det er også en lang arbejdsdag, da vi typisk arbejder 12 timer i træk den dag. Men vi elsker alle sammen at være på arbejde lige præcis den dag, for det er helt specielt at få lov til at fornemme, hvor spændte alle er. De yngre søskende i en værtsfamilie har mange gange lært at sige ”Hi, my name is Marie. Please to meet you!”, som de forsigtigt visker til deres nye studerende. Det er sødt og kun til at blive glad af.”

#De første dage med en ny studerende i hjemmet er spændende, men det tvinger også værter og den studerende til at træde ud af deres vante rammer. Hvad foreslår du, at man gør for at afstemme forventningerne?

  1. “Jeg har tre generelle råd, som er gode at have in mente:
    Grin, hver gang noget er sjovt eller anderledes – og vær sikker på at dele, hvorfor det er sjovt. Grin og latter er med til at bryde isen!
  2. Stil spørgsmål, hvis der er noget, du ikke er vant til.
  3. Kald jer sammen én af de første aftener, hvor I alle deler jeres forventninger. Det kan være alt fra planlægning af måltider, rengøring, udflugter, rejser og generelle husregler. Vores erfaring er, at det giver det bedste fundament for at få det bedste ud af de fire måneder,” afslutter Mia.

Har du lyst til at blive værtsfamilie? Næste hold ankommer til København den 13. januar, og de glæder sig til at lære om Danmark. Tilmeld dig her. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.