Uforglemmelige oplevelser i besøgsfamilien

Som DIS Besøgsfamilie mødes man 1-2 gange om måneden med en amerikansk studerende, der læser et semester i København. De fælles oplevelser giver både den studerende og de danske familier gode og uforglemmelige stunder sammen. Vi har sat en besøgsfamilie og deres DIS-studerende i stævne for at høre lidt mere om, hvilke fælles oplevelser og kulturelle udvekslinger, det forgangne semester har budt på.

Før hvert semester matcher DIS alle de studerende, der har lyst, med en dansk besøgsfamilie. 21-årige Rachel Afrow fra University of New Hampshire blev matchet med Familien Knudsen i Måløv bestående Mia og Peter og deres to børn på 5 og 7 år.

IMAG3323
DIS-studerende Rachel Afrow med sin besøgsfamilie Mia og Peter samt deres to børn, Karoline og Andreas på 7 og 5 år.

1. Vil I fortælle lidt om jeres oplevelser sammen i løbet af semestret? Hvordan har det været at være med i Besøgsprogrammet?

Familien Knudsen:

Vi har mødtes med Rachel ca. hver 14. dag, afhængig af hvilke planer der ellers har været for såvel Rachel som os. Én af de første gange vi mødtes gik vi kalenderen igennem, så vi allerede der aftalte, hvornår vi kunne planlægge med at ses. Vi har fra starten været meget optagede af, at vi som udgangspunkt ville fokusere på at vise Rachel, hvordan vores families hverdag ser ud. Rachel har både været med Karoline i skole og Andreas i børnehave, har været med til middag hos vores familie – og vigtigst af alt bare været med herhjemme sammen med os, spist med og talt om alt det, der rør sig. Vi har talt meget om kulturelle forskelle og ligheder.Vi har også haft et par familieture til Vikingeskibs-museet i Roskilde og ikke mindst Dyrehavsbakken.

Rachel:
I loved having a visiting family! We were in contact before the semester began, so it was great knowing a loving Danish family was awaiting my arrival. They cooked me traditional Danish food and took me to different sites around the greater Copenhagen area. We have done many activities including celebrating Fastelavn, going to Bakken, going to the Viking Museum, and I even had the opportunity to go to school with each of the children. I know I could always rely on the family if I needed something during the semester. My parents loved meeting them as well when they came to visit me in April!

11245523_10206162820770887_7301796358276826226_n
Rachel sammen med Karoline og Andreas

2. Kan I fortælle lidt om nogle af de hyggeligste stunder, I har haft sammen?

Rachel:
My favorite moments have been interacting with the children. They are 5 and 7 years old and only know a little English, but they warmed up to me very quickly and gave the best hugs. In addition to volunteering at a Danish preschool this semester, these two children have helped me build confidence in effectively communicating with children when a language barrier is present.

Familien Knudsen:
Vi har haft den udsøgte fornøjelse at møde Rachels fantastiske forældre. De tog turen til København i april, og vi brugte en søndag hjemme hos os med kaffe og kage, gåtur og grill. Det var en skøn dag – og der er ingen tvivl om, at det ikke er sidste gang, at vi ses.

Vores tur sammen på Bakken var også super dejlig. Den efterfølgende dag deltog vi i DIS Picnic, det var en rigtig fin event og vi hyggede os godt sammen. Det er svært at sætte ord på flere ting. Vi har jo også hængt ud i sofaen og set statsmiddag med Dronning Margrethe og talt om kjoler, og faktisk bare været der sammen. 

3. Rachel, hvad har din besøgsfamilie betydet for din forståelse for den danske kultur?

Mia and Peter have done a great job of integrating Danish culture and history into my visits with them. They answer my questions and explain everything thoroughly. I have picked up on the Danish sarcastic sense of humor and we can joke a lot together! They were a very welcoming family.

IMAG3039
Rachel og Karoline laver ordspil sammen. Det danske ord er på den ene side og det engelske ord på den anden side.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.