Growing Up With DIS Students: Amalie Andersen

Hvordan er det egentligt for de danske værtsfamiliers egne børn, at der flytter en amerikansk studerende ind? Igennem en række miniportrætter, spørger vi børnene selv. Første DIS-barn, vi skal møde, er Amalie Andersen, der bor med sin mor, far og lillesøster i Vanløse.

Amanda på 12 år er én af de mange børn i Hovedstadsområdet, der er vokset op i et hjem, hvor også DIS-studerende er en del af familien i fire måneder af gangen. Amalie var 10 år, da familien første gang fik en DIS-studerende. Hun havde derfor kun haft engelskundervisning i skolen i et par år. Det var også lidt af en udfordring for Amalie i begyndelsen, da hun skulle vænne sige til at tale engelsk.

IMG_20150804_131933
Amalie til venstre sammen med sin mor, lillesøster og DIS-studerende i New York

I starten var jeg meget genert og vidste ikke rigtig helt, hvordan jeg skulle starte en samtale, men det er jeg slet ikke mere – nu snakker jeg bare og forklarer, hvis jeg ikke lige kender det rigtige ord”, siger Amalie. I engelsktimerne i skolen er Amalie ikke så genert som de andre, og hun kan mærke, at hun har et meget større ordforråd end sine klassekammerater.

Amalies familie har indtil videre haft fem studerende boende. I dette efterår tager familien en pause, men er tilbage som værtsfamilie i foråret. Når familien har en studerende boende, tager de ofte på udflugter sammen. Det er også nogle af de oplevelser, som Amalie husker særligt godt.

”Med vores første studerende var vi på en forlænget weekend til Lalandia og Legoland. Vi har også været på en lang cykeltur rundt i København, hvor vi sad ude ved vandet og spiste frokost. Det var en rigtig hyggelig tur. Flere af vores studerende har også været med på weekend i vores hyggelige sommerhus og en tur ved stranden”, fortæller Amalie.

IMG_20140824_111126

Ifølge Amalie er noget af det bedste ved at have en DIS-studerende boende, at hun har mulighed for at tale engelsk i hverdagen.

”Vi er alle blevet bedre til at snakke engelsk. Selv min lillesøster Amanda på 4 år kan forstå sproget og også sige nogle ord og sætninger. Det har også været spændende at se, hvor stor en forskel der egentlig er mellem de studerende. Vi har fået en masse fantastiske oplevelser sammen med dem og er blevet venner med nogle af familierne, som vi lige har besøgt i USA”, siger Amalie.

Besøget i USA i sommeren har været en stor oplevelse for Amalie. Familien var afsted i tre uger, og under besøget boede de hos to af deres tidligere studerende og besøgte en tredje. Det har også givet Amalie lyst til selv engang at blive udvekslingselev i USA:

”Ja, det kunne være spændende, så det skal jeg helt sikkert på et tidspunkt. Jeg er også blevet inviteret derover på sommerferie alene”, siger Amalie.

Tak til Amalie for at fortælle lidt om livet som værtssøster. Vi håber, der venter mange flere gode oplevelser med fremtidige DIS-studerende for Amalie og hendes familie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.