Når familien rejser den anden vej og besøger studerende i USA

Det sker ofte, at værtsfamilier og besøgsfamilier besøger deres tidligere studerende i USA. Det er altid en glæde at høre om, hvordan de studerende og deres familier i USA tager imod de danske familier. Én af de DIS-værtsfamilier, der har været i USA i sommeren 2015, er familien Ewald fra Gentofte. Familien besøgte tre af deres tidligere studerende i tre forskellige stater.

Leif Ewald har skrevet et blogindlæg om familiens oplevelser, som vi gerne vil dele med jer.

Pic. 6
Familien Ewald fra Gentofte

“Vores rejse, som varede mere end 4 uger her i juli måned 2015, har været planlagt i to år og er undervejs blevet udvidet. Nye studenter skabte nemlig nye relationer, og i slutningen af 2014 tog det hele form. Vi havde da sendt vor sidste student hjem til Chicago, og da der også her var kommet en invitation, så tog vores rejse form som en lidt større rundrejse til tre meget forskellige stater.
Imidlertid var logistikken til en sådan rejse for 4 mennesker et større puslespil: Udgangspunktet var et besøg til Atlanta i Georgia, Denver i Colorado og endelig Chicago i Illinois. Flybilletter, billeje og hotelreservering i flere stater var et spændende og krævende arbejde, men grundigheden bar frugt. Alt forløb planmæssigt!

Vores idé med rejsen var, at vi også på egen hånd ville ud og opleve disse stater (i lejet bil og hotelovernatninger), så vi ikke kom til at lægge unødig familierne til last.
Denne kombination skulle vise sig at være en rigtig god idé, idet vi samtidig fulgte de råd og vink til sightseeing som vores værter kom med.

I Georgia så vi – ud over Atlanta – Asheville, Smoky Mountain Natonal Park, Charleston og Savannah på østkysten og ikke mindst Okefenokee Swamp med alligatorer, slanger og andet kryb.
Sammen med vor værtsfamilie, som boede nord for Atlanta, fejrede vi 4. juli og vi blev hurtigt dybt integreret i familiens øvrige relationer. Vi besøgte blandt andet et lake-house med alskens badefaciliteter, speedbåd og meget mere.

Det var gloende varmt – nogle gange mere end 40 gr. Celcius – men vi nød det alligevel. Endvidere var vi vidne til konflikten omkring Georgias gamle sydstatsflag, som blev vist ikke så få steder.

I Colorado boede vor værtsfamilien i den sydlige del af Denver, tæt ved de første bakker og skråninger som fortsætter op mod Rocky Mountains. Et fantastisk smukt sted. Her havde familien sammenstrikket et tredages program, hvor vi blot fulgte med til det ene vidunderlige sted efter det andet. Alle havde taget ferie, fordi vi kom, og der blev spenderet ikke så få dollars på os på spisning og entre m.v. Vi var alle med til en baseball match i Coors Field i Denver – helt fantastisk! Under vor tur på egen hånd fik vi fem dage oppe i Rocky Mountain, hvor vi så Rocky Mountain National Park.

Chicago var en helt anderledes oplevelse. En kæmpe by, som næsten slår en omkuld alene i kraft af de mange skylines. Vor familie boede nord øst for byen, så vi tog hver dag toget in til downtown. Også her holdt familien fri fordi vi kom, og vi blev ført rundt og fik bl.a. en flot bådtur på Chicago River og hørte om byens historie og arkitektur osv. Vi var oppe i Willis Tower og ude på Fields Museum, endvidere besøgte vi Milennium Park, og var på det flotte kunstmuseum, som ligger ved siden af. Endelig blev vor sidste udflugt til et besøg i Wisconsin, hvor vi så et slags frilandsmuseum, med huse, som de første skandinaviske immigranter havde bygget i 1870 – 90érne.

Det var derfor med sindet fuldt af mange gode rejseminder og oplevelser, og ikke mindst af dejligt og hyggeligt samvær med vore amerikanske venner, at vi vendte beriget hjem igen.
Mine mange hundreder af fotos kan heldigvis genkalde en del af det vi oplevede!

Men vi var alle overbevist om, at det ikke var sidste gang vi havde været i USA.”

– Leif Ewald, Gentofte Præstegård

Pic. 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.