Står den på dansk mad første aften?

Hvad skal man lige finde på at servere for sin nye studerende den første aften? Den studerende har helt sikkert jetlag fra en lang rejse, men aftensmåltidet er ikke ligegyldigt. Det er nemlig her, at familierne og den studerende for første gang spiser sammen og starter deres fire måneder med kulturelle udvekslinger.

Welk_Jessica_SU10_StudyTour- Danish Buffet

Det er derfor helt naturligt, at vores værts- og besøgsfamilier går meget op i, hvad der er en god idé at servere den første aften. For nyligt spurgte Maria Hvass Kéïta de andre værtsfamilier på Facebook om deres erfaringer til, hvad der kan være en god idé at servere den første aften. Og meningerne må siges at være delte; Enten bliver de studerende kastet lige ud i traditionel dansk mad som flæskesteg, frikadeller eller hakkebøffer eller også står den på mad med et mere internationalt præg som lasagne, pasta eller en kyllingeret.

Vi har spurgt to tidligere DIS-studerende, hvad de blev modtaget med den første aften hos deres værtsfamilier.

Jennifer Smith, New Hampshire. DIS-studerende i 2014

So I actually arrived on my birthday! And my first meal was very traditionally Danish (potatos, cabbage, meatballs/vegetarian meatballs for me, and I think we had some roasted vegetables and a salad as well) They also had rye bread, that Christmas rice and almond dessert, and a few others for me to try out on my first night.

Then we had like a traditional birthday cake decorated with flags! It was so much fun!! I loved jumping right into Danish food!“, siger Jennifer.

Katie McLean, Boston. DIS-studerende i 2011 

On the first night, my host family served hamburgers for dinner. I remember feeling relieved because I knew exactly what it was and how I should eat it. While I felt I had just arrived in a foreign city, far, far away, it was a big comfort to know that my homestay hosts ate similar foods to what my family eats in the U.S.!”, siger Katie McLean.

Uanset om det studerende får traditionel dansk eller amerikansk mad eller noget helt andet, er vi sikre på, at de er taknemmelige for deres første måltid oven på en lang flyvetur.

Her kan du læse, hvad vores værtsfamilier serverer den første aften. Og måske blive inspireret.

Screenshot (1)_måltid.png

Screenshot (3)_måltidScreenshot (2)_måltid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.