Familien Hansen fortæller om et efterår med en masse mindeværdige stunder

værtsfamilie i tivoli med deres to studerende
Familien Hansen i Tivoli med Serena og Kristen.
I Solrød bor Pernille sammen med sin mand, Lennart, og deres to børn, Ida og Oliver, samt kæledyrene, Freya og Sofie. I efteråret blev familien endnu større, da de inviterede to amerikanske studerende indenfor.  Familien Hansener  værtsfamilie for syvende gang, og efterårssemestret med Kristen og Serena har budt på mange hyggelige stunder både i og uden for hjemmets fire vægge.
Vi anbefaler, alle at prøve at være værtsfamilie. Det giver et friskt pus i hverdagen, og de studerende bringer det bedste frem i familien. Det, synes vi, er guld værd. – Pernille Kure Hansen
Her kan du læse Pernilles historie, som blandt andet byder på ture i sommerhus og dage med kagebagning.
sommerhus på bornholm
Sommerhushygge på Bornholm.

At åbne sit hjem og invitere verden indenfor

Pernille og Lennart har været værtsfamilie af flere omgange, og de valgte i første omgang at invitere verden indenfor, da Pernille selv har rejst meget og boet hos værtsfamilier. “Jeg har altid haft lyst til at give tilbage af de gode oplevelser, jeg havde”, fortæller Pernille. Ud over at ville give andre unge mennesker en oplevelse som sin egen, ønskede Pernille også at vise sine to børn, at det kan være enormt givende at rejse ud i verden, mens man er ung: ”Jeg håber, at mødet med de rejseglade amerikanere inspirerer dem til at få lyst til også at komme ud og opleve verden.”
studerende med værtssøster
Kristen og Serena sammen med deres danske værtssøster, Ida.
At have studerende boende har tilføjet meget til familielivet. De ni studerende, familien Hansen indtil videre har været vært for, har været meget forskellige, og det har bidraget til familiens forståelse af værdier og prioriteter: ”For os som familie er det blevet meget synligt, hvilke værdier vi har, og hvad vi godt kan lide at bruge vores fritid på. Vi gør meget for at gøre de studerende til en del af vores familie og vores hverdag. Når man kan mærke, at de har en oprigtig lyst til at tage del i familielivet, så er det, at det bliver sjovt – og det at have studerende boende bliver en helt unik oplevelse.”
udflugt til vallø slot
Familieudflugt til Vallø Slot.

Et tilbageblik på et fantastisk semester

I efteråret har Pernille og familien haft to studerende boende, Kristen og Serena. De valgte at have to studerende, da de tidligere har oplevet, at de studerende kunne være meget generte, når de var på egen hånd. ”Da vi har pladsen, og vi rigtig gerne vil tale mere engelsk herhjemme, besluttede vi os for at have to boende, så de kunne hjælpe hinanden med genertheden”, fortæller Pernille. Kristen og Serena studerer på hvert sit universitet i USA, men hos familien Hansen blev de hurtigt en del af familien: ”De to, vi har haft boende, er helt fantastiske. Det kunne vi mærke allerede i bilen på vej hjem fra lufthavnen.” De to piger har haft stor fornøjelse af hinandens selskab. De har lavet aftensmad til familien sammen, bagt forskellige kager fra USA og delt lege og spil med familien. En dag lærte de to piger sønnen, Oliver, hvordan man spiller The Cup Song. Det så så sjovt ud, at resten af familien også ville være med, og snart kunne de opføre The Cup Song for venner. Se hvordan de så ud i videoen her. ”Det er en fornøjelse at være mor, når man kan høre ens børn leger, griner og taler engelsk, imens de hygger sig med de studerende. Det har vi oplevet flere gange, og det er en helt fantastisk følelse”, beretter Pernille.

Sommerhusture, håndboldkampe og besøg fra USA

Et semester går hurtigt. Det har Pernille og familien efterhånden erfaret mange gange, men dette semester er gået særligt hurtigt, men til gengæld har det budt på en perlerække af mindeværdige stunder med Kristen og Serena. ”Vi har været i Tivoli sammen, været ude at sejle og se København fra vandsiden. Vi har været på Bornholm, til danseshows, utallige håndboldkampe og meget mere”, fortæller Pernille. Men det aller bedste har været, når pigerne fik besøg hjemmefra. Både Serenas og Kristens forældre rejste til Danmark for at besøge deres døtre, og det har været berigende at møde de studerendes ophav: ”Når man har så søde piger boende, er det sjovt at se, hvor de kommer fra.” Forholdet til pigerne og deres familier er blevet så tæt, at besøgene udmundede sig i en invitation til USA. ”Der er ingen tvivl om, at når vi en dag skal derover, så har vi masser af skønne venner at besøge.”
Amerikanske forældre på besøg
Besøg fra USA.

At være værtsfamilie er fantastisk, men kan også være en udfordring

Når man har været værtsfamilie så mange gange, som familien Hansen har, erfarer man lidt af hvert, både på godt og ondt. Som Pernille forklarer det: ”Det har været rigtig sjovt og en rigtig god oplevelse, men nogle gange kan det også være en udfordring. Når man har et ungt menneske boende i sit hus, lærer man også en masse om sig selv og om de ting, man gør. Man skal turde lade dem komme tæt på. De er der hver dag, på de gode dage, men også på dage, der kan være svære.” For at komme bedst muligt igennem eventuelle udfordringer, anbefaler Pernille, at man snakker om det. Man kan både tage en snak med den studerende, hvis der er noget, der ikke helt fungerer, men samtidig understreger hun også, at det er vigtigt at bruge lokalnetværket. ”Der dukker helt sikkert spørgsmål op undervejs. Man undrer sig, og man bliver i tvivl om, hvordan man skal håndtere de forskellige situationer. Det er så rart at have en anden værtsfamilie at kunne ringe til. Ofte viser det sig, at de har de samme udfordringer og spørgsmål, som man selv render rundt med.”
running sushi med værtsfamilien
Familiemiddag ude i byen.
Men mest af alt, er det en fantastisk oplevelse at være værtsfamilie. Selvom det er hårdt at sige farvel til to fantastiske unge mennesker, så glæder familien Hansen sig allerede til at tage imod de næste studerende, der lander i januar. ”Vi anbefaler alle at prøve at være værtsfamilie. Det giver et friskt pus i hverdagen, og de studerende bringer det bedste frem i familien. Vi er blevet beriget med så mange fantastiske inputs og sjove indslag. Vores børns engelske er blevet rigtig godt, og de tør åbne munden og bare snakke. Det, synes vi, er guld værd.”

Er du interesseret i at blive vært?

Det er både en værdifuld og utroligt givende oplevelse. Du kan ansøge her eller komme til informationsaften og høre mere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.