5 ting I kan gøre for at lære jeres studerende bedre at kende

Semestret er nu skudt i gang, og I har taget imod jeres nye studerende. Forhåbentligt har I haft et par hyggelige uger, hvor I langsomt har lært hinanden at kende. For nogle familier kan det være en stor omvæltning at gøre jeres studerende til en naturlig del af familien og hverdagslivet. Derfor har vi samlet en række idéer til aktiviteter og tips til, hvordan I kommer godt fra start og kan lære hinanden bedre at kende.

1. Del din hverdag og gør den studerende til en del af den

alle kan klæde sig ud som prinsesser

Mange studerende vælger at bo hos en værtsfamilie, så de for alvor får mulighed for at opleve hverdagslivet for en dansk familie. Derfor er det også en god idé at prøve at integrere jeres studerende i din families hverdag hurtigst mulig. De ønsker at opnå indsigt i hverdagens gøremål, så hvis du har mulighed for det, kan du invitere din studerende med på arbejde en dag og fortælle om, hvordan en dansk arbejdsplads typisk fungerer. Har du børn, kan det være en idé at lade jeres studerende se en dansk dagsinstitution, da de typisk er meget forskellige fra amerikanske institutioner. Ved at lade din studerende se almindelige hverdagsting får de hurtigt en idé om, hvordan livet i Danmark ser ud, og de fælles oplevelser kan samtidig være et oplagt emne rundt om middagsbordet.

studerende i din families hverdag hurtigst mulig. De ønsker at opnå indsigt i hverdagens gøremål, så hvis du har mulighed for det, kan du invitere din studerende med på arbejde en dag og fortælle om, hvordan en dansk arbejdsplads typisk fungerer. Har du børn, kan det være en idé at lade jeres studerende se en dansk dagsinstitution, da de typisk er meget forskellige fra amerikanske institutioner. Ved at lade din studerende se almindelige hverdagsting får de hurtigt en idé om, hvordan livet i Danmark ser ud, og de fælles oplevelser kan samtidig være et oplagt emne rundt om middagsbordet.

2. Tag på opdagelse i lokalområdet

værtsfamilie lufter hund i gentofte

For mange af vores studerende bliver Københavns indre by omdrejningspunktet for deres ophold i Danmark, da det er her de læser på DIS, og hvor mange af deres venner bor. For at vise din studerende, at Danmark er meget mere, end det, kan det være en god idé at introducere ham eller hende for det lokalområde, I bor i. Det kan være, du bor i Gladsaxe, på Nørrebro, i Helsingør, på en villavej eller i en lejlighed. Tag din studerende i hånden og gå en tur, hvor du fortæller, hvad der gør lige præcis dit område til noget særligt. Vis gerne den lokale købmand, det lokale bibliotek eller måske din foretrukne løberute. At kende sit lokalområde kan være med til at få din studerende til at føle sig hjemme.

3. Gør maden til et omdrejningspunkt for hele familien

Alexander spiser middag med sin værtsfamilie

Det fælles familiemåltid er omdrejningspunkt for mange familier i Danmark, og mange studerende peger også på aftensmaden som en bemærkelsesværdig dansk tradition. Mange studerende sætter enorm stor pris på at være en del af det daglige ritual, da det giver mulighed for at have dybere samtaler og lære hinanden rigtig godt at kende.

Du kan også sagtens invitere din studerende ind i køkkenet. Mange studerende har en fast maddag hos deres værtsfamilie, hvor de laver mad, som de kender hjemmefra. På den måde kan forskellige kulturer mødes gennem mad.

4. Introducer din studerende til venner og familie

hygge på tværs af generationer

I værtsfamilien bliver den studerende en naturlig del af familien, uanset om den er stor eller lille. I forlængelse af dette kan det også være en god idé at introducere jeres studerende for din udvidede familie og vennekreds, så længe jeres studerende selv synes, det er en god idé.

5. Skab en fælles hverdag og faste traditioner

sommerpicnic under åben himmel

I hverdagen har de fleste travlt. Du skal formentligt på arbejde, klare indkøb, måske hente børn og ordne en masse andet praktisk. Samtidig har din studerende travlt med sin skole, forberedelse til undervisningen, at være sammen med vennerne og rejse rundt i Europa. I en travl hverdag er det derfor vigtigt at værne lidt om samværet og især at finde tid til det. En god idé kan være at gøre nogle faste ting sammen. Det kan være en tradition med brætspilsaftener, at se en bestemt tv-serie sammen, planlægge udflugter eller sørge for en tilbagevendende kaffepause hver søndag eftermiddag. Det er helt op til jer!

Vil du også være værtsfamilie?

Har du også lyst til at invitere en studerende fra et amerikansk universitet ind i dit hjem?

›› Tilmeld dig som værtsfamilie i fire måneder på DIS-kbh.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.