8 ideer til sjove og anderledes udflugter

Har du brug for inspiration til aktiviteter, du kan lave sammen med jeres studerende i løbet af semesteret? Så kig med på vores liste over 8 hyggelige aktiviteter, der er sjove og anderledes – og billige!

1. Find de Glemte Kæmper omkring København

Thomas Dambos skulpturer af trækæmper gemmer sig rundt omkring på Københavns Vestegn, og det er en fantastisk jagt at tage på med hele familien. Så tag godt med tøj på og gå på opdagelse i skoven. Måske vil I støde på Lille Tilde i skovbrynet eller Oscar under broen i nærheden af kunstmuseet Arken.

Shannon på gåtur med sin værtsfamilie fra Glostrup

2. Tag på Kanalrundfart og se byen fra vandsiden

Der er en grund til, at København bliver kaldt Nordens Venedig. Du kan med fordel vise København fra vandet ved enten at hoppe på en kanalrundfart eller tage havnebussen fra den ene ende af byen til den anden.

3. Gå på opdagelse sammen i København

Bare fordi man bor i eller omkring København, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan være turist i egen by. Så gå på opdagelse i København og (gen)opdag den danske hovedstad. I kan jo udforske mindre turistede områder som de forskellige broer eller gå en tur langs Amager Strand.  

4. Tag på wienerbrødssmagning på Københavns bedste bagerier

Blandt ameerikanere er dansk wienerbrød berømt, endda så kendt at dee bliver kaldt for ”Danish Pastries”. Så i stedet for at tage på pub crawl, kan I i stedet smage jer igennem byens fineste bagværk. Smag fx en onsdagssnegl hos Skt. Peders i Sankt Peders Stræde, en svensk kardemommebulle hos Juno The Bakery på Østerbro eller en croissant fra Torvehallerne (eller 7-Eleven). En oplagt dagsudflugt med lidt lokal kulør, og den friske gåtur imellem de forskellige bagere giver en undskyldning for at smage endnu et stykke wienerbrød det næste sted.

wienerbrød i lange baner

5. Lad jeres studerende føle historiens vingesus ved at gå på opdagelse på Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er en lille tidslomme, hvor besøgende får muligheden for at opleve Danmark i gamle dage. Så gå på opdagelse med jeres studerende i de usete kroge på de gamle bondegårde. Hvem ved, måske gemmer der sig en nisse på loftet.

6. Kig på stjerner eller Københavns tage fra Rundetårn

Rundetårn er ganske vist en af byens turistattraktioner, men det karakteristiske tårn er bestemt et besøg værd. Så trav op af den spiralformede gang og lad din studerende se København fra oven. Det er en ganske kønt syn.

7. Vis det alternative København ved at gå på opdagelse på Refshaleøen

Her kan man både svømme, gå i sauna, nyde lækker mad på Reffen Street Food Market eller endda stå på ski på Amager Bakke.

8. Oplev den danske natur i de smukke parker i og omkring København

Hele året rundt er der heldigvis en masse natur at komme efter i hovedstadsområdet. Det kan være en hyggelig udflugt at tage på tur til Dyrehaven, enten for at se anemonerne blomstre eller se ryttere falde i dammen under Hubertusjagten i november. Så på med huen (eller solbrillerne, alt afhængig af vejret) og nyd den friske luft.

værtsfamilie og studerende på gåtur i dyrehaven

Rigtig god tur!

Du kan også blive værtsfamilie

Har du også lyst til at invitere en studerende fra et amerikansk universitet ind i dit hjem?

›› Tilmeld dig som værtsfamilie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.