At bo hos en værtsfamilie: De studerende deler deres oplevelser

Hvordan er det egentlig at bo hos en dansk familie i fire måneder i et nyt land med et nyt sprog? At vælge en værtsfamilie er for mange af vores studerende en beslutning, der kræver et godt skud mod og nysgerrighed efter at lære Danmark og den danske kultur at kende på helt nært hold.

Mange familier vil gøre næsten hvad som helst, for at få den studerende til at føle sig som en del af familien. Vi har taget en snak med en håndfuld tidligere studerende om, hvad der var med til at gøre tiden hos deres værtsfamilier til noget helt særligt.

En dansk fødselsdagsfejring

Tianyi, Denison University

I really enjoyed my 21st birthday this year. It was only the third week I live with my host but I feel like I have stayed here for longer. I truly love all the family members here. 

Tianyi blev fejret på ægte dansk manér, da han havde fødselsdag. Det blev en multikulturel affære, da Tianyi serverede kinesisk mad for sin værtsfamilie, der efterfølgende diskede op med en ægte lagkage og sang fødselsdagssang for ham.

Læs hele Tianyis fødselsdagsberetning på hans blog

Den faste læseplads

Thomas, Vanderbilt University

If you choose to take the leap and live with a host family, I hope you find your own little, blue chair.

Thomas fra Seattle fandt hurtigt sin yndlingsplads til lektielæsning i en klassisk retro designstol hos familien Reinbacher i Humlebæk. Her fik han ofte selskab af familiens hund, Sazzi.

Læs Thomas’ kærlighedserklæring til den blåpolstrede stol

Kærlighed til basketball

Marina, University of Delaware

I think the reason my hosts and I were matched is because we all enjoy basketball.

Marina og hendes værtsfamilie fandt hurtigt sammen gennem deres fælles interesse for basketball. Sporten kom til at fylde meget i løbet af semestret, og Marina blev endda medlem af en dansk basketball klub.

Marina fortæller om, hvordan sport blev en fællesnævner

En fantastisk støtte fra starten

Mrunal, University of Minnesota, Twin Cities

It’s only been 7 days and I found friends in my host parents.

På vej til København fik Mrunal lige pludselig kolde fødder. Var det nu den rigtige beslutning at skulle bo hos en værtsfamilie? Men efter at have mødt familien fra Virum følte Mrunal sig helt tryg ved tilværelsen i Danmark. Familien viste sig nemlig at være en fantastisk støtte fra starten, og efter ganske få dage havde de opbygget en tæt relation.

Læs om Mrunals første tid hos sin værtsfamilie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.