3 kreative ideer til nye virtuelle traditioner med din studerende

De sidste par måneder har gjort de fleste af os til online eksperter når det kommer til nye digitale måder at mødes på. Her er vi blevet vant til daglige videoopkald, for at være i stand til at afholde dagens vigtige møder og vedligeholde sociale relationer.

I en tid, som har budt på mange ændringer og udfordringer, er det godt at kunne tage noget positivt med sig. En af de ting er, at afstand ikke begrænser os i at holde kontakten med hinanden. Det har vores værts- og besøgsfamilier også bevist, ved at skabe nye måder at mødes med sine studerende på – online.

Derfor deler vi tre kreative ideer til, hvordan du og din familie kan mødes online med din studerende og skabe nye virtuelle traditioner og oplevelser sammen.

1. Virtuel quiz- og spilleaften

Hvem kan ikke lide en hyggelig aften, hvor familien samles omrking en quiz eller et spil? Det er en oplagt måde at tilbringe kvalitetstid sammen på, så hvorfor ikke overføre den klassiske spilleaften til en virtuel version.

Find dit yndlingsspil frem fra gemmerne og inviter din familie og studerende til en virtuel spilleaften. Er du mere til quizzer, så udfordrer din studerendes viden om Danmark i en kreativ og hjemmelavet quiz. En sjov og nytænkende måde at tilbringe kvalitetstid sammen på – virtuelt!

2. Virtuel middagsaftale

Oplevede du i din tid som værtsfamilie, at der var danske retter, I ikke nåede at servere for jeres studerende? Eller omvendt, ikke fik prøvet den amerikanske opskrift, som din studerende talte så godt om? Med lidt optimisme i forhold til tidsforskellen er det muligt at mødes til en aften med madlavning og middag med et videoopkald på sidelinjen.

Saml familien og din studerende og giv jer i kast med jeres yndlings nationalret. Genskab jeres hyggeaftener med god mad og nærvær – virtuelt.

3. Virtuel film- eller serieaften

Fandt du og din studerende en fælles interesse for en film eller serie, som I ikke nåede at starte på eller færdiggøre sammen?

Det gjorde Familien Jøhnk og deres studerende Sam, som i deres tid sammen i Lyngby, fandt en fælles kærlighed for den populære danske serie Matador. Det førte til mange filmaftener med Matador på programmet, som de desværre ikke nåede at færdiggøre inden Sam måtte rejse hjem. Men det er ikke for sent! “Share your screen” og lav den klassiske filmaften til en virtuel udgave.

Med lidt kreativitet og med ja-hatten på, er der ingen grænser for, hvordan man kan mødes online – på en lidt alternativ måde. 😉

God fornøjelse!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.