Udforsk Danmark med disse 7 udendørs efterårsaktiviteter

Selvom det kan virke oplagt at trække indendørs, nu hvor dagene bliver kortere, så kan efteråret også byde på fantastiske udflugter. Vi har samlet syv bud på forskellige udendørsaktiviteter, hvor I passende kan tage jeres studerende med. God tur!

Skovtårnet i Haslev

Kun 1 times kørsel fra København ligger det 45 meter høje Skovtårn. Fra toppen er der 360 grader udsigt over skov og natur. Gåturen til og fra Skovtårnet er ca. 3,2 km og i efterårsmånederne vil man være omringet af smukke farver hele vejen. Hvis man vil udfolde sig endnu mere fysisk, kan man boltre sig i trækronerne i klatreparken. Skovtårnet blev indviet i 2013 og har blandt andet været med i julekalenderen Tinka og Kongespillet.

Besøg skibene på Holmen

På Holmen i København kan man komme helt tæt på Danmarks historie ved at besøge tre skibe, der alle var aktive under den Kolde Krig; Ubåden Sælen, Sehested og Fregatten Peder Skram. Marinestationen Holmen er åben alle dage året rundt, mens skibene kun er åbne ved specielle arrangementer og i skoleferier. Man kan for eksempel besøge skibene i efterårsferien i tidsrummet 11:00 til 17:00.

Møns Klint

Oplev Danmarks vilde natur og historie ved Møns Klints hvide kridtvægge. Udfordr dig selv og familie med Danmarks længste trappe – 496 trin fra toppen af klinten ned til stranden. I Geocenteret på toppen af klinten finder man oplevelser for hele familien med bl.a. en flinteudstilling og 3D-biograf.

Cykeltur i Naturpark Amager

Oplev storslået natur tæt på Københavns centrum. Kun 30 minutters cykeltur fra Indre By finder man Naturpark Amager med utallige gå- og cykelruter. Naturcenter Amager byder på en lille butik med naturlige varer og kort over området, og er derfor et perfekt sted at starte udflugten.

Halloween i Tivoli

I oktober måned kan man opleve uhygge i København, når Tivoli åbner dørene til Halloween. Alle forlystelser er åbne og der er pyntet uhyggeligt op til den populære amerikanske højtid. Lun jer med en varm kakao eller fyld maverne i Tivolis lækre Food Hall.

Kastanjejagt i Jægersborg Hegn

I Nordsjælland, tæt ved Skodsborg Station, ligger Jægersborg Hegn. Skoven byder på mange gåruter, skovlegeplads og picnicpladser. Man kan følge de såkaldte Kløverstier for at sikre sig gode stier og smuk natur. Ruterne spænder fra 2,6 km helt op til 16 km, hvor man også bevæger sig ind i Dyrehaven. Under gåturen kan man passende samle nedfaldne kastanjer og forsøge sig med at lave kastanjedyr, når man kommer hjem.

Frederiksborg Slotspark

Midt i Hillerød by ligger det storslåede Frederiksborg Slot. Den tilhørende slotshave har noget for enhver smag med den symmetrisk opbyggede Barokhave og den mere vilde og romantiske landskabshave. Herudover kan man gå en tur rundt om slotssøen og i efterårsferien kan man tilmed sejle en tur med Den Lille Færge, som afgår fra torvet hver halve time.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.