Mød en besøgskonsulent: Bo Rønsholt

Alle, der har lyst til at blive vært for en amerikansk DIS-studerende, vil få besøg af en besøgskonsulent fra DIS. Besøgskonsulenten er altid tidligere eller nuværende værter eller medarbejdere hos DIS. Fælles for dem er, at de ved en masse om, hvad det vil sige at være DIS-vært. Derfor er besøgskonsulenten den helt rigtige at stille alle de spørgsmål, man som ny vært måtte have.

Én af de besøgskonsulenter, der har været tilknyttet DIS i flere år, er Bo Rønsholt fra Smørum. Han og hans familie har selv været DIS-værter i over fire år, og de seneste halvandet år har han også været besøgskonsulent. Herunder kan I læse et lille interview med Bo, hvor han fortæller om, hvad det vil sige at være besøgskonsulent, og hvorfor han selv er vært for sin nu ottende DIS-studerende.

1# Hvad er din tilknytning til DIS?

Faktisk går min tilknytning til DIS langt tilbage. Allerede i 1970’erne blev mine forældre værter for DIS-studerende for første gang. Jeg syntes, det var sjovt at have dem i huset. Siden dengang har jeg tænkt, at jeg gerne selv vil være DIS-vært, når jeg selv blev voksen. Det er jeg for ottende gang her i foråret 2015.

2# Har du et par generelle råd, som du vil give videre til kommende DIS-værter?

Først og fremmest: Vær tålmodig og overbærende. Det er en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvorhenne de studerende er i livet. De kan have mange ting om ørene, både i form af skole, lektier, venner, aktiviteter og studieture. Imens de er i Danmark kan de godt fylde kalenderen meget op for at få så meget ud af opholdet som muligt. Man kan som vært godt opleve, at de glemmer at sende en SMS, hvis ikke de kommer hjem til aftensmaden. Så generelt er det en god idé at give lidt slip, og giv dem lov til at udleve deres drøm om at bo og læse i København et semester.

Jack and Bo Rønsholt_visiting consultant
Bo (th) og Jack, som er DIS-studerende og bor hos Rønsholt-familien i forårssemestret 2015

 

3# Hvordan foregår et besøg hos de måske kommende DIS-værter?

Besøget er en mulighed for at konstatere, hvordan de fysiske rammer er i hjemmet. Jeg ser fællesrum og den studerendes værelse. Herefter sætter vi os ned, får en kop kaffe og taler om deres motivation for at blive værter. Motivationen bag er vigtig for mig at få en fornemmelse af. Samtidig kan de nye værter også stille mig spørgsmål om alt det, de har spekuleret på. Mange spørger ind til forsikring, om de studerende får dansk CPR-nummer og kan komme til lægen osv. Jeg fortæller også lidt om de studerendes hverdag, og hvad man kan forvente som vært. Selvom der naturligvis er stor forskel på de studerende, har de meget til fælles.

Jeg stiller også spørgsmål om værternes interesser. Og så forsøger jeg at komme et spadestik dybere end de typiske svar som sport, biografen osv. Jeg spørger også ind til, hvilken type studerende de gerne vil have boende. De afklaringer er meget brugbare, når Værtsteamet senere skal matche værter og studerende.

4# Hvad sker der efter dit besøg?

Jeg skriver en lille A4-side om mit besøg, som jeg sender til Værtsteamet. Jeg skriver også et par stikord om, hvem den optimale studerende vil være ud fra de informationer og betragtninger, som jeg fik med fra besøget. Jeg vil sige, at jeg er blevet bedre og bedre til at spotte de små ting, der gør en forskel for et godt match.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.