Søn af værtsfamilie modtager DIS-legat

Hvert år sender DIS to danske studerende afsted på et semesterophold på et universitet i USA. Det særlige DIS-legat, der dækker tuition på et af DIS’ samarbejdsuniversiteter, kan søges af alle værtsfamiliers og besøgsfamiliers børn samt danske roommates, der har boet med en DIS-studerende.

I dette efterår er legatet gået til Mikkel Grønning, hvis familie har været værtsfamilie for flere DIS-studerende. Mikkel læser til dagligt på DTU og glæder sig meget til at lære mere om det amerikanske studieliv, som han har hørt så meget om igennem familiens DIS-studerende. Mikkel skal læse på Sonoma State University i Californien, der ligger en time uden for San Fransisco.
Her halvanden uge før afgang har vi taget en snak med Mikkel om hans forventninger til semestret.

1. Hvad betyder det for dig, at du har fået et DIS Scholarship og dermed muligheden for at læse semester i USA?

Det er en fantastisk mulighed for at komme ud i verden. Særligt USA er et sted, som jeg har hørt meget om igennem vores udvekslingstudenter. Jeg er blevet forelsket i de mange historier, som vores DIS-studerende har fortalt om de amerikanske universiteter, de mange akademiske kurser, og det liv som de kalder “The College-life”. Forestillingen om at have alle ens venner og studiemiljøet i nærheden hele tiden må være fantastisk. Et studiemiljø, som er anderledes, end det jeg kender fra DTU. Jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse.

2. Hvor skal du bo henne?

Jeg har fået en plads på Campus Housing, hvor jeg skal dele bolig sammen med fem andre amerikanere – det tror jeg bliver rigtig spændende.

mikkel grønning instanbul
Her ses Mikkel (til venstre), da familien besøgte Istanbul i foråret 2014 sammen med deres DIS-studerende Sarah (i midten). Til venstre ses én af Sarahs venner, der læste i Istanbul

3. Hvad forventer du af opholdet?

Ud over det akademiske, så håber jeg på at få et indblik i, hvad det vil sige at bo og gå i skole på et amerikansk campus. Med andre ord at få indblik i de oplevelser, som vores tre amerikanske studerende har haft. Det er blandt andet grunden til, at jeg har valgt at søge om at bo på Campus.

Udover min forventninger til skolen, og miljøet omkring det, så skal jeg helt sikkert ud se nogle andre steder i USA. Det gælder blandt andet San Francisco, som kun ligger en times kørsel fra skolen. Hvis jeg kan få det til at passe med skolen, er planen at ligge timerne således, at jeg har fri enten fredag eller mandag, så kan jeg tage på nogle forlængede weekender.

I løbet af efteråret besøger Mikkels forældre og to brødre også USA. Her skal de besøge tre af deres tidligere DIS-studerende. Turen går både til New York og Massachusetts.

Familien Grønning, der har besøg af deres tidligere DIS-studerende Tavo and hele hans familie fra USA i sommeren 2015

Vi følger op på Mikkels ophold i USA senere på efteråret og ønsker ham en rigtig god tur.

Kender I nogen med tilknytning til DIS, der læser på en videregående uddannelse? Så tip dem om muligheden om at søge DIS-legatet, som dækker tuition for ét semester på et amerikansk universitet. I kan læse mere her.

2 thoughts

 1. Hej,

  Et spørgsmål til Mikkel Grønning der skulle tage et semester i USA gennem DIS: tæller dit semester på universitetet i USA som et semester taget på DTU i Danmark? Eller er det bare en lærerig pause fra dit studie i Danmark?

  Mvh Hans Frederik, kommende DTU studerende og søn i værtsfamilie

  1. Hej Hans Henrik

   Tak for dit spørgsmål!
   For Mikkel bliver det en lærerig pause fra studiet på DTU. Mikkel tager fagene History of the United Stes Since 1865, American Political System og How Racism Works: America in Black and White.

   Jeg ved, at Mikkel havde udfordringer med at finde fag, der passede ind i studieordningen på uddannelsen på DTU. Derfor tager han formelt set orlov fra studiet på DTU, mens han i stedet lærer en masse om amerikansk politik og historie.

   Andre danske studerende, der tidligere har fået tildelt DIS-legatet, ved jeg til gengæld, har fået meritoverført deres fag fra det amerikanske universitet. Det er et puslespil, og det kræver selvfølgelig at hjemmeuniversitetet her i Danmark godkender fagene. Men det er bestemt ikke umuligt 🙂

   Mvh. Rosa, DIS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.