Terese fik sit studieophold i Californien sponsoreret af DIS

Terese Helgogaard, der til dagligt læser til dyrlæge på Københavns Universitet, var i efteråret 2016 i Califonien for at læse et semester. Studieopholdet havde hun fået sponsoreret af DIS –  hun var nemlig en af de heldige modtagere af DIS’ studielegat, der sender to danske studerende til USA hvert efterår. Vi skal høre mere om Tereses tur her.

Terese er vokset op i en familie i Hvidovre, der har været DIS-værtsfamilie i hele 12 år. 

Cal Poly og San Luis Obispo

For lidt over et år siden fik jeg den glædelige nyhed, at jeg fik DIS’ legat til et semester i USA, og dermed fik jeg muligheden for at komme på udveksling i Californien. Jeg var super spændt og gik straks i gang med at kigge på de forskellige campus, og hvilke fag de hver især tilbød. Det var svært at vælge blandt de mange muligheder, og det var derfor en stor hjælp at kunne spørge nogle af de DIS-studerende, min familie havde haft boende, til råds. Valget faldt på Cal Poly i San Luis Obispo, og fra det øjeblik var det som om, at alle brikkerne faldt på plads. Jo mere jeg lærte om universitetet, byen og lokalområdet, jo mere glædede jeg mig til selv at være en del af det.

foran-universitetet
Terese foran hovedindkørslen til Cal Poly

Jeg tog afsted fra Danmark d. 7. september 2016 mod San Francisco, hvor jeg havde nogle bekendte, som jeg kunne bo hos et par dage, inden jeg tog videre ned til San Luis Obispo. Jeg havde på Facebook fundet et værelse, som jeg kunne leje fra en studerende, som selv skulle på udveksling i Frankrig. Værelset delte jeg med en rigtig sød amerikansk pige, der hed Hannah, som selv var en transferstudent. I lejlighedens andet værelse boede Raquel, som skulle starte sit 3. år på Cal Poly, og Johanna, som var en svensk pige, som var på udveksling lige som jeg. Den første uges tid var det kun Johanna og jeg, der var ankommet til lejligheden, så vi tilbragte en del tid med Olaf og Viggo, som også var fra Sverige. Sammen tog vi rundt og undersøgte nærområdet. Vi var blandt andet i Morro Bay, hvor vi så den berømte Morro Bay Rock, som ser ud som om, den flyder på vandet. Vi var også på hvalsafari, men så dog ingen hvaler. Til gengæld var der masser af oddere og sæler, der lå og nød solen på de varme sten lang kysten og i havnen.

morro-bay-and-morro-rock
Morro Bay and Morry Rock

Ugen før undervisningen startede, blev der afholdt ”Week of Welcome” (WOW) for alle de nye studerende. Jeg blev placeret i en gruppe med andre udvekslingsstuderende og transfer students. Det var en super god måde at lære nogle af de andre studerende at kende, og det var også her jeg mødte de fleste af mine amerikanske venner. I løbet af ugen var vi ude og sejle i kajak, i biografen, til forskellige akademiske foredrag, og når der ikke var noget bestemt på programmet, stod den på hygge i solen og sociale lege for at lære hinanden bedre at kende.

week-of-welcome
Rally under Week of Welcome for alle Freshman, Internationale studerende og transfer studerende

Mandag d. 26. september var første undervisningsdag. Jeg havde valgt 3 akademiske fag: ”Agricultural Communications”, ”Cultural Anthropology” og ”American and Californian Government”. Derudover havde jeg også valgt 3 lidt mere hyggelige fag: ”Jogging”, ”Volleyball” og ”Choir”, hvor jeg lærte endnu flere amerikanske studerende at kende. Til kor havde vi to koncerter. Efter den første koncert var vi et par stykker der gik over til campus’ ”dining area”, hvor vi snuppede en gang ”FroYo” aka. Frossen yoghurt. Det var en super hyggelig aften, og jeg fik stille og roligt flere og flere venner på campus.

udsigt
Udsigt over Cal Poly Campus og Bishops Peak i horisonten

Cal Poly har ikke semestre, men ”Quaters”. Med et amerikansk skolesystem, hvor dine karakterer baseres på fremmøde, deltagelse og midtvejsprøver, var det vigtigt at følge med i timerne og få læst sine lektier. Lige uden for campus lå ”The Front Porch” – en café drevet af de studerende, som bød på friskbrygget kaffe, mulighed for at lave sin egen café latte på espresso maskinen, samt middag hver onsdag i løbet af et quarter. Alt sammen helt GRATIS. Dette gjorde, at The Front Porch blev stedet, hvor jeg næsten altid kunne findes med næsen i bøgerne i løbet af ugen. Det var også stedet, hvor jeg ofte mødes med mine venner for at læse sammen eller snuppe et spil pool til kaffen, mens grammofonen spillede i baggrunden. Det var et super hyggeligt sted og nok ét af de steder, jeg kommer til at savne mest.

kaffe-med-veninder
Kaffe på The Front Porch med mine veninder fra min WOW-gruppe. Til venstre er det Sophia og til højre Gabi. Terese i midten.

I fritiden bød San Luis Obispo på mange aktiviteter. Det var meget populært at tage på vandreture til toppen af de lokale bjerge: Madonna Peak, Bishops Peak og op til et P på bjerget oppe over campus. Det var en fed måde at få lidt motion på og utrolig berigende at stå og nyde udsigten over Cal Poly, San Luis Obispo og de mange bjerge og marker, der strakte sig så langt, jeg kunne se. Derudover afholdtes der hver torsdag ”Farmers Market” i downtown San Luis Obispo. Her blev hele hovedgaden lukket af for al trafik og boder blev sat op i massevis. Her kunne man købe alt fra frugt og grønt, til honning og syltetøj, samt Street Food. Der var live musik adskillige steder og alle, gamle som unge, deltog i festlighederne.

farmers-market-cal-poly
Farmer’s Market, hvor også Cal Poly havde været med til at dyrke. Hermed udleveres Cal Pony’s slogan: Learn by Doing

Min sidste weekend i San Luis Obispo stod på farvelfest fredag aften for alle os udvekslingsstudenter, som skulle hjem efter dette quarter. Vi havde en super hyggelig aften hjemme hos Adam, en af de svenske studerende, med beer kegs, røde plastik kopper og masser af gode venner fra hele opholdet. Lørdag formiddag stod på en vandretur til Madonna Peak sammen med to af mine venner efterfulgt af en tur forbi ”Blaze” en super lækkert lav-din-egen-pizza restaurant. Søndag tog Jacob og jeg en tur til Montaña de Oro State Park, som var et super smukt sted med udsigt over Stillehavet og Californiens lange kyster. Mandag gik turen til San Francisco for at tilbringe Jul og Nytår med mine amerikanske bekendte, inden jeg skulle tilbage til Danmark igen. Alt i alt en helt igennem fantastisk oplevelse såvel fagligt, socialt og kulturelt. En stor tak til DIS for at give mig denne mulighed. Det har været et kæmpe højdepunkt i mit liv.

gymnastik-pa-toppen-ad-madonna-peak
Lidt gymnastik på toppen af Madonna Peak, hvor man kan se downtown San Luis Obispo i baggrunden.

Tusind tak til Terese for at fortælle os sin historie om semestret i USA. 

One thought

  1. Hvor spændende at høre om din tur, Terese! KH – Mia (DIS)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.