Med Sofie i San Diego

Sofie Thomsen læste 5. semester af sit jurastudie på San Diego State University – en mulighed hun havde fået efter at have modtaget DIS’ legat til et studieophold i Californien. Sofie siger selv, at “opholdet i San Diego har medvirket til en faglig og ikke mindst stor personlig udvikling, der vil følge mig resten af mit liv. Jeg har af dette ophold lært mere om verden og ikke mindst om mig selv, end jeg troede muligt.”

Sofie har skrevet et essay om sine oplevelser. Læs med her:

Af Sofie Thomsen

Efter at have modtaget den glædelige nyhed om at have modtaget DISs legat til et af Californiens statsuniversiteter, startede en øjeblikkelig research for at finde ud af, hvilket universitet, der passede bedst til mig. Universitetets fagudbydelse var af særlig afgørende betydning for mig, da jeg skulle kunne overføre fagene til mit danske universitet. Valget endte på San Diego State University (herefter SDSU) netop af denne grund. Ydermere havde universitet stor fokus på elevinddragelse og diskussioner frem for store forelæsninger, hvilket jeg er stor fortaler for.

sophie-hepner-hall

Mig foran Universitetets ”Hepner Hall”, der er bygget i spansk stil ligesom resten af universitetet.

Jeg fandt min bolig gennem en af universitetets mange Facebook-sider. Huset var beliggende kun 5 minutter fra Campus, og jeg skulle bo sammen med 5 søde piger; 4 amerikanere og én tysker. Det var vigtigt for mig at bo med ikke-dansktalende studerende sådan, at jeg fik styrket mit engelsk mest muligt, hvilket også viste sig at være et godt valg.

Jeg rejste i start august og havde derfor et par uger i San Diego før skolestart. Min roomie Shay viste mig og min tyske housemate Yasemin rundt i San Diego, hvilket jeg hurtigt fandt ud af var den skønneste by. Vi surfede i eksklusive La Jolla, fejrede Taco Tuesday i hippe Pacific Beach og var kulturelle og shoppede i Balboa Park og Old Town. Der var nok at lave, og ugerne fløj afsted, indtil første skoledag stod for døren.

Universitetet var fra starten gode til at socialisere de nye studerende. Hver dag i den første uge af skolestart var der events både for hele universitetet og for udvekslingsstuderende alene. Der var sportsaktiviteter, koncerter og forelæsninger, samt fester både på universitetets grund og i private huse rundt om campus. Det var hurtigt, at man gennem disse events mærkede et kæmpe sammenhold på universitetet, som man ikke kan finde på de danske universiteter. Det var i løbet af de første dage, at jeg mødte de mennesker, jeg ville komme til at tilbringe det meste af min tid med i San Diego.

sophie-bon-fire-event

Bon Fire event for de internationale studerende som blev arrangeret af universitetet.

Akademisk var de første to uger af skolestart stressende, for de fleste studerende på San Diego State University, eftersom man kan droppe og tilføje fag efterhånden som de bliver ledige. Jeg endte heldigvis med 4 spændende fag indenfor Political Science og Criminal Justice, hvor jeg lærte en hel del om uden- og indenrigspolitik. Jeg fik i mit Criminal Justice fag ydermere til opgave at overvære og analysere en amerikansk retssag, hvilket var en spændende, lærerig og overraskende oplevelse. Mine fag var særligt interessante, fordi danskere og amerikanere ofte ser meget forskelligt på politik, og jeg fik derfor en masse gode diskussioner ud af det og fik sat det danske samfund mere i perspektiv. Det var også gennem mine fag, at jeg fik de fleste af mine amerikanske venner, og hvor jeg rigtigt lærte den amerikanske kultur at kende. Alligevel blev det de internationale studerende, som jeg endte med at rejse og opleve ting med, da vi havde flere fælles interesser.

sophie-seaport-village-san-diego

Seaport Village i San Diego, hvor der er rig mulighed for shopping, god mad og en masse underholdning i løbet af semesteret.

Studieformen på SDSU var meget anderledes, end den jeg har oplevet på Københavns Universitet. Med mødepligt, participation points og eksamener næsten hver uge var man som elev tvunget til konstant at følge med i undervisningen. Dette var med til at gøre de enkelte eksamener mindre stressende end eksamenerne på Københavns Universitet er. Ydermere var professorerne meget engagerede og havde ”office hours” flere gange om ugen, hvor man kunne få råd og vejledning til de kommende eksamener og essays. Til gengæld vil jeg mene, at niveauet er en del lavere på SDSU end på Københavns Universitet forstået på den måde, at det er langt nemmere at få gode karakterer på SDSU end på KU. Undervisningen på SDSU var til gengæld af højt niveau til min store begejstring.

I løbet af mit ophold fik jeg rejst en del rundt med en gruppe studerende, jeg havde mødt de første dage af studiestart. Californien er kendt for sine smukke naturparker så vi fik hiket en del i både Yosemite, Joshua National Park og Grand Canyon. Der er ydermere en del hiking muligheder i San Diego blandt andet den famøse ”Potato Chip Rock”, hvor man kan få taget nogle nervepirrende billeder på en papirstynd klippe. Jeg fik også muligheden for at rejse til smukke North Carolina for at holde en rigtig amerikansk Thanksgiving hos mine forældres første DIS-studerende Selena.

sophie-yosemite-nationalpark

Yosemite National Park. 

Når jeg ikke rejste, bød Campus på en del underholdning i dagligdagen i form af et kæmpe træningscenter med både klatrevæg og flere pools. Campus havde desuden hver torsdag et madmarked med musik og streetfood og om fredagen havde de ”Coffee hour” med gratis mad og underholdning fra forskellige verdensdele.  Her tilbragte jeg mange timer imellem læsningen. Om aftenen i weekenderne tog vi ofte en gruppe venner ud for at spise enten i Downtown eller Pacific Beach og prøvede forskellige øl og drinks af i byens barer og klubber. Der var aldrig stille i San Diego.

sophie-taco-tuesday

En aften i Downtown for at fejre Taco Tuesday.

Jeg rejste hjem til Danmark dagen efter min sidste eksamen med en uforglemmelig oplevelse i bagagen. Jeg har af dette ophold lært mere om verden og ikke mindst om mig selv, end jeg troede muligt. Jeg kan derfor ikke takke DIS nok for at have givet mig denne mulighed.

 

Tak til Sofie for at dele sin historie med os!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.