Et frisk pust i hverdagen: Interview med Winnie og Johnny fra Ballerup

Winnie og Johnny er ét af de mere erfarne værtspar hos DIS. Faktisk er det lidt en underdrivelse – Winnie og Johnny har nemlig været værtsfamilie for ikke mindre end 42 DIS-studerende igennem tiden. Parret bor i Ballerup og har to døtre og fem børnebørn, som de bruger meget tid sammen med.

Vi har taget en snak med Winnie og Johnny om at blive værtsfamilie, når ens egne børn er flyttet hjemmefra, og hvad det betyder for hverdagen.

Hvor mange gange har I været værtsfamilie?

Vi har været værtsfamilie siden år 2000 og har ca. haft 42 studerende boende.

Hvad er grundene til, at I inviterer en DIS-studerende indenfor i fire måneder?

Der er flere grunde til, at vi inviterer studerende ind i vores hjem. Grundene har også ændret sig igennem de år, vi har haft studerende. Da vi startede op i sin tid, var det fordi vores egne børn var flyttet hjemmefra, og der blev meget stille. Derudover ville vi gerne blive bedre til engelsk. Senere hen fik vi et stort netværk omkring i USA, og det gav os chancen for at opleve landet fra en mere privat side.
Efter der er kommet børnebørn til, har det givet dem en chance for at blive bedre til engelsk. Nu har vi et stort ønske om at vores børnebørn kan få chancen for evt. at komme på sommerskole i USA og derved blive endnu bedre til engelske og få deres eget netværk.

 

3411_Ihlenstadt_winnie og johnny

Nu når jeres egne børn ikke bor hjemme mere, hvad betyder det så, at I har en DIS-studerende boende?

Nu er det snart mange år siden vores egne børn flyttede hjemmefra, men vi synes, det er et friskt pust i hverdagen at få et ungt menneske ind i vores hjem. Vi synes, det er dejligt at hjælpe dem med at tilrette sig i Danmark. Derudover elsker vi den inspiration, det giver at møde en person fra en anden kultur og baggrund. Vi betragter altid den studerende som et nyt medlem af vores familie, og derved har vi en masse sønner og døtre rundt omkring i USA.

Juledekoration
Der laves juledekorationer med Lydia – en af families DIS-studerende

Hvad kan I godt lide at bruge jeres fritid på?

Vi bruger rigtig meget tid på vores familie og venner. Vi elsker god mad og drikker gerne et godt glas rødvin til. Winnie syr, strikker med børnebørn og veninder, og så bruger vi også lidt tid på motion. Når Tivoli er åben tager vi tit derind, da to af vores børnebørn spiller i Tivoligarden.

Har I nogle gode råd til andre værtsfamilier?
Når man åbner sit hjem for de studerende, får man mange gode oplevelser. Det er meget vigtigt, at man er åben, ærlig og at man altid taler og afstemmer sine forventninger. På den måde kan familien og den studerende få en skøn og dejligt tid sammen.

One thought

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.