Åbn dit hjem for en studerende fra et amerikansk universitet

Kan man være værtsfamilie når man er på farten med karriere, børn, fritidsinteresser og har huset fuld af dyr? Hos Kathrine og Jesper i Hellerup går det over al forventning. Det handler om at være inkluderende og betragte sin studerende som en del af familien i stedet for en gæst.

Jo mere, du åbner op, des lettere bliver din hverdag

familien stadil fra hellerup

Kathrine og Jesper er værtsfamilie for første gang. De hørte om DIS gennem deres venner, og derefter besluttede de sig for at springe ud i det selv. Først og fremmest for at give deres to børn en mulighed for at blive bedre til engelsk og opleve amerikansk kultur. Men også for at lære børnene om gæstfrihed.

Nicole fra Illinois flytter ind

Da Kathrine og Jesper skrev sig op til at blive værtsfamilie, ønskede de sig en studerende, som ville passe ind i deres aktive familieliv, hvor der altid er fart på med blandt andet heste, ridning og basketball. I august flyttede Nicole fra Knox College i Illinois ind, og selvom Nicole viser sig at være en person med stor hang til hjemlig hygge, falder hun forbavsende godt ind hos familien. ”I starten var børnene søde over for hinanden, men nu er de søskende igen”, griner Jesper.

Familien har sat et skrivebord op til Nicole på hendes værelse, men alle i familien samt Nicole selv synes, at det er meget mere naturligt, at hun læser lektier i stuen. Og om eftermiddagen, når børnene kommer hjem, varer det ikke længe førend lektier afløses af hygge og leg.

to værtssøstre plukker æbler

En ny ”storesøster”

Nicole og familiens datter Josefine har fået skabt et særligt tæt bånd. ”De leger sammen hver dag og snakken går uden komplikationer”, fortæller Jesper og fortsætter: ”Josefine er ligeglad med, om hun snakker grammatisk korrekt. Hun snakker løs, og hun og Nicole forstår hinanden”. Mens sønnen Oliver er meget afslappet omkring det at have en studerende boende, så har Josefine virkelig fået øjnene op for sin nye ”storesøster”. ”Det er helt klart Josefine, som får mest ud af det”, fortæller Jesper med et smil.

Kathrine og Jesper er ikke i tvivl om, hvor berigende det er at være værtsfamilie, når man har børn. ”De suger alt til sig som en svamp”, siger Jesper og lægger vægt på, at det er særligt godt at være værtsfamilie, når man har børn i ”svampealderen”. Omkring middagsbordet snakkes der især om kulturforskelle, da Nicole valgte at læse i Danmark for at blive klogere på dansk kultur.

Om at blive værtsfamilie

Jesper og familien følte sig godt klædt på af DIS til at blive værtsfamilie. Da de skrev sig op, var de meget specifikke omkring deres ønsker til en studerende, og Værtsteamet hos DIS fik lavet et godt match på den baggrund. Samtidig har familien den holdning, at den bedste vej til et succesfuldt værtsskab er at åbne sit hjem og være inkluderende over for den studerende, som kommer. ”Jo mere, du åbner op, des lettere bliver din hverdag”, fortæller Jesper.


Vil du også være værtsfamilie?

Har du også lyst til at invitere en studerende fra et amerikansk universitet ind i dit hjem?

›› Tilmeld dig som værtsfamilie i fire måneder 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.