Langbordet har også plads til Thomas: Familien Reinbacher deler deres DIS-historie

Thomas fra Seattle er hurtigt faldet til hos familien Reinbacher.

Trods fuldtidsjobs, tre børn og hund er familien Reinbacher i Humlebæk for anden gang værtsfamilie for en DIS-studerende. Den første, Mary fra Colorado, gjorde et kæmpe indtryk på familien, og nu er Thomas fra Seattle i fuld gang med det samme.

Der er meget, Thomas James Mallick godt kan lide ved familien Reinbacher og deres hus i Humlebæk. For eksempel den blåpolstrede stol henne i hjørnet af køkkenalrummet.

Den blå stol er blevet et af Thomas’ yndlingssteder i huset i Humlebæk.

Her nyder den 21-årige amerikaner at slappe af og iagttage det summende liv i den danske værtsfamilie, han er en naturlig del af i de fire måneder, han opholder sig i Danmark.

Og måske familiens godmodige Berner Sennehund Sazzi slutter sig til ham for en skraber ved hans fødder.

”Undervisningen er god, men hver dag ser jeg frem til at komme tilbage til min værtsfamilie – og Sazzi. Jeg er glad for, at jeg valgte at bo hos en familie frem for at bo på kollegium. At være en del af en dansk familie er et højdepunkt i mit ophold,” siger Thomas.

Lektier ved langbordet

Han kommer oprindeligt fra Seattle, men studerer computer science og politisk videnskab på Vanderbilt University i Nashville. På sit semester i København har han undervisning i computer science og kommunikation.

Langbordet i husets køkkenalrum er samlingssted for hele familien.

Lektierne klarer han – lige som familiens andre unge medlemmer – ved langbordet i køkkenalrummet.

Familien Reinbacher tæller mor Solvej og far Kasper og deres tre børn, Magnus, Cecilie og Jonas på 17, 16 og 13 år.

Mary gjorde indtryk

Det er kun anden gang, at Familien Reinbacher er vært for en amerikansk DIS-studerende.

Den første var Mary, som boede hos familien for fem år siden.

Da familien i efteråret tog til USA og besøgte Mary og hendes familie i Colorado, gik det op for dem, hvor meget det egentlig havde betydet for dem at have lukket Mary ind i deres liv. Og det var gensidigt.

”Undervejs på turen, da vi fem var alene på roadtrip, kom en af børnene så med den idé, at vi skulle være værtsfamilie igen. Og det kunne vi da hurtigt blive enige om,” siger Solvej.

Tag os, som vi er

Hun er lærer på Nivå Skole,  og Kasper er auktionarius i Kopenhagen Fur.

Fuldtidsjobs og et travlt familieliv med tre børn, fritidsinteresser, en hund der skal luftes og leges med og alle mulige andre daglige gøremål er dog ingen hindring for et godt og meningsfuldt værtskab for en udenlandsk studerende, mener de. Tværtimod.

Selvom der er en masse at se til i hverdagen, er der ogå altid tid til hygge.

Thomas har mødt familien Reinbacher, præcis som den er – og er trådt lige ind i den. Inklusive den ugentlige familiemiddag hver torsdag hos Solvejs forældre 300 meter henne ad vejen.

”Uanset at vi har et travlt hjem, har vi har ikke ændret på noget, fordi Thomas er her. Vi har vores måltider og daglige liv, og Thomas er en del af det. Han har også været god til at træde ind i vores familieliv, som den han er, og være en del af vores sammenhold, både til hverdag, hvor vi har travlt, og i weekenden, når vi er mere sammen. Jeg håber, det er, hvad den studerende ønsker, for det er, hvad de får her!” siger Kasper og får langbordet til at grine.

En ny oplevelse

Børnene i huset er blevet fem år ældre, og selv om de godt kan huske Mary, er Thomas en helt ny og anderledes oplevelse.

Thomas kommer også godt ud af det med familiens tre børn.

”Det er hyggeligt og lærerigt at have Thomas boende. Vi får talt en masse engelsk. Jeg er flyttet ud af mit værelse, men det var en god handel for mig! Vi skrev sammen, inden han kom, og jeg kunne se, at vi har mange fælles interesser. Vi kan lide de samme serier, og Jonas og jeg går i fitness sammen med Thomas,” fortæller Magnus.

Sazzi har også sagt god for mig

Når Thomas har fri fra skole i København, nyder han livet i huset i Humlebæk, uanset hvor mange der er hjemme.

Heldigvis har familiens Berner Sennehund, Sazzi, også taget Thomas til sig.

”Vi hygger os sammen og tager på små ture. Jeg har lavet mad til alle nogle gange, og jeg har også smagt jeres mad – for eksempel hakkebøf, fiskefrikadeller og leverpostej. Jeg spiser stort set alt – bare ikke jeres lakrids. Jeg har prøvet, men nej! Min kæreste, som også læser på DIS, er her ofte, og hun føler sig lige som mig meget velkommen. Sazzi har også sagt god for mig, så jeg godt må lufte hende,” siger Thomas.

Er du interesseret i at blive vært?

Det er både en værdifuld og utroligt givende oplevelse. Du kan ansøge her eller komme til informationsaften og høre mere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.