Basketball som kulturel fællesnævner: Familien Sørensen fra Amager deler deres historie

Det var en annonce i Amager Lokalavis, der blev startskuddet til Familie Sørensens eventyr som værtsfamilie for første gang. Efter at være flyttet i et nyt og større hus med den nødvendige plads, blev familien hurtigt enige om, at det var det rigtige at blive værtsfamilie for en studerende for DIS.

Vi har taget en snak med familien fra Amager om deres oplevelser som værtsfamilie her i foråret, der blandt andet har budt på lange snakke om basketball.

At spille basketball med Alfred har været en fantastisk fællesnævner at have, men det har også givet mig muligheden for at tilbringe meget tid med en, jeg nu betragter som min bror. Basketball bragte os tættere sammen, men det er alt det andet, der holder os sammen nu.

– Jethro, DIS-studerende

DIS-studerende, Jethro, med sine værtssøskende
Her ses Jethro fra San Francisco sammen med sine værtssøskende, Alfred og Flora.

Starten på et eventyr

”Vi ville så gerne give børnene mulighed for at møde en anden kultur og få styrket deres engelske,” fortæller Carsten, og da beslutningen om at blive værtsfamilie først var taget, gik familien straks i gang med at spekulere over, hvilket ungt menneske, der mon ville flytte ind i deres hus på Amager. Carsten og Shân, snakkede ivrigt med familiens to børn, Flora og Alfred, om, hvem det kunne blive, og især Alfred gjorde sig store forventninger.

Alfred er selv kæmpe stor basketball-fan, så han håbede inderligt på, at det ville blive en ung mand, der elskede basketball lige så meget som han selv. Så da de modtog et brev fra deres kommende studerende, Jethro fra San Francisco, blev især Alfred ekstra spændt. Jethro havde nemlig en stor interesse i basketball og var tilmeld fan af NBA-holdet, Golden State Warriors, der også er Alfreds yndlingshold.

hyggestund med værtsfamilie
En hyggestund i familiens have.

Basketball som fællesnævner

Den fælles interesse for basketball gjorde, at sporten blev en kulturel fællesnævner fra det allerførste møde. Familien havde knapt nok hentet Jethro i lufthavnen, før de alle sammen stod og heppede på Alfred til en basketkamp.

”Det var fantastisk at kunne heppe på Alfred og hans hold, og samtidig gav det mig mulighed for at se en naturlig del af min danske families liv,” fortæller Jethro. I stedet for at lege turister i København, blev Jethro i stedet en del af familielivet fra dag ét. ”Det gik fra at være en værtsfamilie til at være en rigtig familie. Alfred blev til min bror,” fortsætter Jethro.

basketball i baghaven
En af de mange basketball-træningssessioner i baghaven.

At have en fælles interesse som basketball har haft enorm betydning for det tætte forhold, familien har knyttet til Jethro – og også omvendt. Det er Alfred enig i: ”Det har gjort os tættere, fordi vi altid har haft noget at snakke om, og når man snakker om ting, bliver man tættere.”

Basketball-interessen blev hurtigt til dagens første samtaleemne ved morgenbordet, da familien kunne tjekke nattens resultater fra diverse NBA-kampe. Den fælles interesse for sporten lagde et solidt fundament, der, ifølge Carsten, var med til at bryde barriere ned og give begge parter en forståelse af et fællesskab på tværs af lande og kulturer.

svømmetur med værtsbror
Der blev også tid til andet end basketball i løbet af semestret, blandt andet en kold dukkert i Øresund.

Det er Jethro enig i. ”Den fælles interesse gjorde, at vi blev engagerede i hinandens kulturer og i hinanden som personer. At spille basketball med Alfred har været en fantastisk fællesnævner at have, men det har også givet mig muligheden for at tilbringe meget tid med en, jeg nu betragter som min bror. Basketball bragte os tættere sammen, men det er alt det andet, der holder os sammen nu.”

Vil du også lære en af vores studerende at kende?

Vi sørger lige nye besøgsfamilier til efterårssemestret 2019. Som besøgsfamilie mødes i med den studerende nogle gange i løbet af semestret, og I sætter helt selv rammerne for, hvad I laver, når I er sammen.


›› Læs mere om vores besøgsprogram her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.