Jethro fejrede fødselsdag hos sin gamle værtsfamilie på Amager  


I foråret 2019 læste Jethro fra San Francisco på DIS. Han boede hos en værtsfamilie, familien Sørensen på Amager, og de skabte et forhold til hinanden, som har hængt ved lige siden. Jethro blev en del af familien og dannede især en nær relation til sønnen Alfred gennem deres fælles interesse for basketball. Vi tog faktisk en snak med familien Sørensen og Jethro for tre år siden, som du kan læse her.

I efteråret 2021 var Jethro for første gang tilbage for at besøge sin gamle værtsfamilie, som nu havde en ny studerende boende, nemlig Nina. Vi tog ud for at besøge dem på Amager.

Gensynsglæden var stor, da Alfred og Jethro endelig så hinanden igen.

Glade for værtsrollen

Værtsparret, Carsten og Shân, har været meget begejstrede for deres oplevelser med at være værter. Indtil videre har de haft to studerende boende, Jethro og Nina, men de lægger ikke skjul på, at de meget gerne vil fortsætte med at være værtsfamilie.

”Vi troede ikke, at en ny studerende kunne blive lige så stor en oplevelse som den første gang, men det har det vist sig at være. Det er altid en stor oplevelse – de er bare forskellige, og det er interessant.”

Alfred, Nina og Jethro hjemme hos familien Sørensen.

Relationer på kryds og tværs

For Alfred var det særligt fantastisk endelig at se Jethro igen, så de kunne få mulighed for at snakke (og spille) basketball sammen. De to har fået et forhold, hvor de ser på hinanden som brødre – noget Alfred havde ønsket sig helt fra starten af.
Samtidig har Nina og Jethro nu lært hinanden at kende og dermed dannet en relation, som Carsten og Shân håber, at de vil tage med tilbage til USA og drage nytte af i fremtiden.

Netop relationerne på tværs af forskellige kulturer har været noget af det vigtigste og mest givende for Familien Sørensen:

”Det er virkelig givende at åbne dørene for et nyt familiemedlem. Ikke kun kulturen de bringer med har en stor rolle, det er samtalens indhold, spørgsmålene der stilles og de refleksioner, som man skaber sammen, der gør kulturmødet interessant.

Vores børn får så meget igen. Både sprogligt, menneskeligt og kulturelt. Dét at lukke en anden ind i familien er sårbart, følsomt og til tider udfordrende, men som familie lærer man at respektere og forstå andre menneskers baggrunde og bevæggrunde. Det får man ikke bedre andre steder.”

De tre unge mennesker var også i Tivoli sammen.

Home away from home

For både Nina og Jethro har det været helt afgørende, at de kunne bo hos en værtsfamilie. Det har givet dem mulighed for at blive meget klogere på dansk kultur og familieliv, opbygge stærke bånd og, som Jethro selv siger, få et ”home away from home”. At bo hos Familien Sørensen har betydet, at study abroad-opholdet aldrig stopper helt for hverken Jethro eller Nina – de vil altid have en base i København, hvis de kommer til Danmark senere i deres liv.

Jethro fejrede også sin fødselsdag, mens han var på besøg, og det fortæller også en del om, hvor meget Familien Sørensen betyder for ham. Mon ikke han blev fejret på behørig vis – med lagkage og alt, der ellers hører en dansk fødselsdagsfejring til!

Hele familien Sørensen med vedhæng!

Vil du også have en ny ven i familien?

Vi søger lige nu værter til efterårssemestret 2022. Vil du være med til at danne grobund for et fantastisk ophold for en collegestuderende, kan du tilmelde dig som værtsfamilie frem til d. 15. maj.

>> Læs mere og tilmeld dig her


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.