Halvvejs gennem semestret: Nogle af de største højdepunkter set gennem de studerendes øjne

Nu har de studerende snart været i København i to måneder, og de har nået at gøre sig mange tanker omkring hverdagen i Danmark, studierne og alle de nye oplevelser de har fået.

Som ny i Danmark byder hver dag på overraskelser, og det er en stor fornøjelse at tage del af de studerendes oplevelser og erfaringer. Nogle oplevelser gør ekstra stort indtryk – og det er måske netop disse, som de studerende vil huske tilbage på som højdepunkter fra deres tid i Danmark. Læs om, hvad nogle af forårets studerende har været særligt glade for indtil videre.

En større cadeau kan man næppe få som værtsfamilie

Josiah, California Polytechnic State University

I loved the host family that I was placed with so much I am continuing to stay with them next semester. I love the dinners together and the ability to talk with some local Danes about current events in the world.

Josiah ser ud over København

Josiah tilbragte efterårssemestret 2019 i København som DIS-studerende. Han var så glad for sin værtsfamilie i Roskilde, at han søgte om – og fik godkendt – at blive boende hos den samme familie til forårssemestret.

Josiah i forlystelse i Tivoli

Josiahs refleksioner efter hans første semester i København

Gabrielle besøgte både DR og IKEA-museet under Core Course Week

Gabrielle, Spelman College

Wow! I have to start off with that because it is truly the one word I kept repeating the entire week during our Core Course Excursions. To say that this past week was one of the most incredible weeks of my life is an understatement!

Gabrielle i IKEA-omslag

Gabrielle læser til daglig kommunikation på DIS. Hun tilbragte for nylig to dage i København og tre dage i Sydsverige som en del af Core Course Week; den kortere af de to ture, som alle DIS-studerende rejser på i løbet af semestret. Gabrielle oplevede virtual reality, besøgte DR’s studie og IKEA-museet, og var meget begejstret for alle sine oplevelser.

Gabrielle i DR nyhedsstudie

Læs mere om Gabrielles oplevelser i løbet af Core Course Week

Danske børn har så stor frihed

Claire, Dickinson College

Claire ved suttetræ på Amager

I was struck the whole time at how much trust surrounded these children. Young kids, unaccompanied by a teacher, were scattered working around the common space when we first went in the school.

Da Claire lavede Field Studies, eller feltstudier, med sin DIS-klasse, besøgte hun både en dansk folkeskole på Amager og en naturlegeplads. Hun var overrasket over at se, hvordan børnene bevægede sig frit rundt uden voksne. Det, som hun beskriver som den allerstørste overraskelse, var dog synet af en række vogne på en græsplane med sovende vuggestuebørn i.

Læs om Claires første møde med et suttetræ

Store forskelle på betydningen af familie i Danmark og USA

Andrew, Bowdoin College

My host dad was shocked to learn that I go to college in Maine which is around 3,000 miles away from where I grew up. He explained how something like this would never happen in Denmark, partial due to the size of the country but also the importance of family.

Andrew på cykel i København

I USA er det ikke ualmindeligt at flytte til den anden side af landet for at læse på college. Andrew forlod sin hjemby for at læse i Maine, hvilket afstandsmæssigt svarer til at rejse fra København til Usbekistan. Igennem samtaler med sin værtsfamilie og en housewarming proppet med familiemedlemmer, har Andrew fået øjnene op for, hvor tæt mange danske familier bor på hinanden, sammenlignet med i USA.

Andrew deler sine refleksioner omkring Danmark og USA

Lær en DIS-studerende at kende

>> Bliv værts- eller besøgsfamilie hos DIS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.