Sådan holder de studerende kontakten med Danmark

COVID-19-pandemien kom lidt som et lyn fra en klar himmel, og desværre har udbruddet også kunne mærkes på DIS. Midt i marts blev semestret afbrudt, og de studerende måtte rejse den lange vej hjem. Værtsfamilier fik hastigt sagt farvel til deres studerende, venner delte et sidste måltid sammen og undervisere begyndte at forberede sig på fjernundervisning.

Et af de helt store spørgsmål, der har meldt sig på banen her i kølvandet på udbruddet, handler i høj grad om, hvordan man holder kontakten i live på tværs af Atlanten. Og hvordan fortsætter man med at fremme de stærke venskaber, som er blevet skabt mellem værtsfamilie og studerende de seneste par måneder?

Det har de tre DIS-studerende, Olivia, Gabrielle og Sam givet et svar på. Nedenfor kan du læse, hvordan de har tænkt sig at holde kontakten med DIS og Danmark.  

Olivia og hendes værtsfamilie Brøndum-Hoffmeyer.

Olivia fra Dickinson College blev især meget tæt med sin værtsfamilie

At sige farvel så brat var ikke let for nogle, men en sød afskedsgestus hjalp på det.  

Hvert medlem af hendes værtsfamilie havde hver især skrevet et brev til Olivia, som hun kunne tage med hjem til USA. Det var heller ikke let for familiemedlemmerne at skrive disse breve.

”They said they cried writing them, and I cried reading them”. Part of the message was particularly important, with a reminder that, “it’s not a goodbye, we will see each other again”, fortæller Olivia.

Brevene, Olivia modtog fra sin værtsfamilie

Olivias værtsfamilie sendte hende hjem med et mandelbrød, så hun kunne huske smagen af skandinavisk brød. Da hun kom hjem prøvede hun selv at lave brødet fra en opskrift, som værterne sendte hende. Hun fik også en fin gave bestående af ikoniske Royal Copenhagen krus, som har givet hende glæde hver dag.

Gabrielle fra Spelman College havde også svært ved at sige farvel til sit liv i Danmark

Gabrielle har reflekteret over sin tid i Danmark, efter hun er kommet hjem.

“Everything I do now is impacted somehow by my time in Copenhagen and even though the classes will continue from my bed now and then soon end, the relationships and memories I have from this place are forever”, beretter hun.

Gabrielle og hendes værtsfamilie

Det er nogle helt specifikke ting, Gabrielle har taget med hjem til USA
Hun cykler mere nu, laver meget mere mad og siger ”tak for mad” efter at have spist. Olivia mødes med sin værtsfamilie over FaceTime, hvor de videochatter. Hun skriver også med sine danske venner over WhatsApp, og sørger hele tiden for at holde kontakten ved lige.

”Also, I have tried to explain to my family the importance of hygge”, tilføjer Gabrielle.

Sam fra Middlebury College har genoptaget sin danskundervisning

Sam med sin værtsfamilie Nina og Troels Jøhnk

Efter at Sam har taget afsked med sin værtsfamilie fra Lyngby, er han nu tilbage til en anden virkelighed i Massachusetts. De sidste par uger har været lidt underlige, og han har skullet vænne sig til at være hjemme igen, og at semestret skal fortsætte virtuelt.

En måde, hvorpå Sam har taget lidt af Danmark med hjem, er ved at fortsætte sin danskundervisning. På den måde kan han blive ved med at forbedre sine danske sprogkundskaber.

Sam fortæller, at han er virkelig god til at skrive, men at hans udtale er rigtig dårlig. Han kan efterhånden introducere sig selv på et flot og fejlfrit dansk:

”Hej, jeg hedder Sam. Jeg bor i Massachusetts. Jeg læser computer-videnskab”.

”Min værtsfamilie, Nina og Troels har hjulpet mig med min udtale. Det har været fedt at kunne få feedback på det danske sprog, og det håber jeg vi kan fortsætte med fremover – virtuelt”, fortæller Sam.

Vil du holde kontakten til DIS?
Vi ved, at dette er anderledes tider for alle. Vil du høre flere historier fra DIS, så følg os på Facebook og Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.