Hvad betyder det at være værtsfamilie? Schou-familien sætter ord på værtsrollen med næsten 40 års erfaring

USA er en indgroet del af Schou-familiens DNA.

Hvad betyder det at være værtsfamilie? Det findes der helt sikkert lige så mange svar på, som folk er forskellige. Familien Schou fra Vallensbæk sætter på meget rørende vis ord på, hvad det betyder for dem – efter næsten 40 år med DIS-studerende i deres hus.

Det betyder liv i huset for et par pensionister. Vi skal ’oppe’ os lidt, så vi ikke bliver for kedelige at omgås, og det sætter vores egne børn pris på!

Det betyder at tage del i kærestesorger, frustrationer over gruppearbejde med deltagere, der kører på frihjul og planlægning af rejser rundt i Europa, når man nu alligevel er her.

Det betyder hjemmelavet og gerne dansk mad på bordet hver dag og helst noget forskelligt, så der ikke er for mange gengangere i løbet af semesteret.

Godt humør ved morgenbordet.

Det betyder lange snakke ved middagsbordet om, hvad der rører sig i tiden, i samfundet, i familien og i os selv. Stort set alt kan blive vendt over maden, selv politik, religion og seksualitet, men det gøres altid med respekt for hinandens grænser.

Det betyder ture i Tivoli, på Kronborg eller Frederiksborg Slot, til Møns eller Stevns Klint eller bare til Dragør – alt sammen med de historier, der måtte følge med.

Det betyder sorg og savn, når det er tid til hjemrejse, men det betyder også, at vi har rigtig mange ’børn’ og ’børnebørn’ – primært i USA, men også i Asien. Langt de fleste har vi stadig kontakt med, nogle er kommet på besøg igen og igen, og endnu flere har vi besøgt gennem årene eller mødtes med ude i verden.

Det er bare lidt af den betydning, det har for os at være værtsfamilie, og noget vi meget nødigt vil undvære. At vi så samtidig er vidne til, at unge mennesker udvikler sig og modnes, mens de er her, er en ekstra bonus.”

Fødselsdagsfejringer har der været mange af gennem årene!

Har du lyst til selv at opleve værdien i at være værtsfamilie?

Vi mangler stadig at finde de sidste værtsfamilier, der til efteråret har lyst til at åbne deres hjem for en ung og nysgerrig studerende. Hvem ved, måske kommer du også til at være værtsfamilie i 40 år!

>> Tilmeld dig som værtsfamilie nu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.