Amber blev en naturlig del af Familien Buchmann i Hareskov By

I det forgangne skoleår sendte Kennet og Lene deres 16-årige søn, Magnus, på et High School-ophold i USA. Dette var medvirkende til, at de besluttede sig for at blive DIS-værter.

”Vi fik så meget mere med i pakken, som vi ikke havde regnet med”

Familien Buchmann
Hele familien samlet.

En oplagt mulighed

Familien Buchmann havde flere gode grunde til at åbne deres hjem for en DIS-studerende. Deres anden søn, Sebastian, syntes godt om ideen om en ny ældre søskende, som han kunne hænge ud med, mens storebror var i USA. Kennet og Lene ville samtidig gerne lære mere om den amerikanske kultur, som Magnus netop var ovre for at opleve – og alle i familien ville gerne øve deres engelske.

Det virkede derfor oplagt at blive værtsfamilie, og i januar 2022 tog Familien Buchmann derfor imod Amber, som skulle læse på DIS i foråret. Amber var genert i starten, hvilket hele familien havde stor forståelse for – som de selv siger, er det ”meget naturligt, når man er på sin første rejse væk fra USA og kommer til et fremmed land med et fremmed sprog og dumper ned hos fremmede mennesker.”

Men Kennet og Lenes tilgang var fra starten af at være åbne og nysgerrige på Amber, og lige så stille åbnede hun sig op og gav familien en masse igen.

Amber bliver indviet i gækkebrevs-traditionen.

Gode snakke ved middagsbordet

Dette inkluderede de klassiske snakke ved spisebordet, som Kennet og Lene erfarede havde stor betydning for den gensidige kulturudveksling.

”Vi fik så meget mere med i pakken, som vi ikke havde regnet med”, fortæller familien og fortsætter: ”Når Amber kom hjem fra skole, og vi sad omkring middagsbordet, så fik vi virkelig snakket – om alt fra madvaner og politik til forskelle på arbejds- og skoleforhold samt gratis læge/uddannelse overfor selvbetaling. Vi fik også snakket meget om forskellene på, hvor åbne og ærlige man kan være omkring mere sensitive emner som religion, ytringsfrihed, sex og alkohol. Emnerne var mange, og alle blev beriget med spændende refleksioner.”

Turister i eget land

For Familien Buchmann var det også sjovt at opleve, hvordan de til tider kunne føle sig som turister i deres eget land – en følelse, der ofte går igen hos vores værtsfamilier. Familien introducerede Amber til alt, hvad de følte kunne give hende et helhedsindtryk af Danmark og danskerne. Dette inkluderede en tur til Roskilde for at se domkirken og vikingeskibsmuseet allerede dagen efter, at Amber var ankommet til Danmark. Efterfølgende kom hun med til familiefester, bryllup, venneaftener og også en tur til familiens sommerhus i Ebeltoft, hvor de sågar fik vinterbadet.

”Vi oplevede, at Amber var nysgerrig, ydmyg og meget taknemlig for alt, hvad vi introducerede hende til. Også lakrids og cykelture!”, fortæller Kennet og Lene.

Kennet, Lene og Amber.

Et nyt familiemedlem

Det absolut vigtigste var dog ikke at vise Amber seværdigheder, men at give hende følelsen af, at hun var en naturlig del af familien – på lige fod med alle andre. Dagligdagen inkluderede altså også almindelige gøremål som indkøb, madlavning, oprydning mv.

I marts besøgte Ambers forlovede familien, og som Familien Buchmann selv siger ”betød det meget for Amber, men også for os. Vi var så glade for at møde den mand, som hun skal giftes med.”

Nu er Amber taget tilbage til USA, men familien holder stadig kontakten til hende og glæder sig over, at hun fortsætter med at skrive til dem. Familien Buchmann udtrykker, at det har været en overvældende god oplevelse at være værtsfamilie for Amber, og siger selv: ”Det bedste vi har taget med os er, at vi nu har fået et ekstra familiemedlem. For os har det det vigtigste været at give Amber vores tid og et indblik i vores historie og vores måde at leve på. En DIS-studerende kommer ikke blot til Danmark for at læse, men også for at lære noget om landet og de traditioner, vi har. De er her blot en kort periode, så mindet skal gerne være et godt et af slagsen, som de kan tage med sig hele livet.”  

Vil du vide mere om at være værtsfamilie?

>> Læs mere om at være værtsfamilie her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.