Familien Brøndum-Hoffmeyers 5 gode tips til dig, som er ny værtsfamilie

Familien Brøndum-Hoffmeyer med deres studerende, Olivia, i 2019.

Et nyt semester står for døren, og snart ankommer en masse forventningsfulde og spændte studerende til Danmark. Nogle af dem skal bo på kollegie, mens de er her, men en stor del af dem skal bo hos værtsfamilier. Måske skal netop du være vært for en af dem?

Uanset om det er første gang som værtsfamilie, eller du har prøvet det før, kan du lade dig inspirere af tidligere vært, Anders Brøndum-Hoffmeyer, som her kommer med 5 gode og konkrete tips til, hvordan man får mest ud af at være vært for en collegestuderende. 

Familien Reinbacher med deres studerende, Thomas, i 2019.

1) Giv noget af jer selv
Det er relativt enkelt, desto mere du giver af dig selv, jo tættere kommer du på den studerende!

Nina Jøhnk var, sammen med sin søn, Troels, vært for Sam i 2020.

2) Gør selv en indsats
Det kræver noget at være værtsfamilie. Der er en ekstra person. der skal tages hensyn til, men jo større en indsats, man gør, og jo mere interesse man udviser, jo mere får man retur.


3) Sig det højt, hvis der er noget som ikke fungerer
Sig til og fra som er det dit eget barn, du har boende hjemme. Det er vigtigt, at man er tydelig i sin kommunikation – også fordi kulturforskelle kan medvirke til, at man ikke altid forstår hinanden første gang.

Danika boede hos en værtsfamilie i Espergærde i 2021.

4) Planlæg nogle aktiviteter sammen
Ved at finde på aktiviteter, som vi kan være fælles om, skaber vi et fællesskab og får nogle fantastiske oplevelser sammen – og det knytter bånd. Det kan være alt fra, at vi spiller spil sammen til at vi tager på en tur rundt i København.


5) Inddrag den studerende som en fast del af familien
Gør ikke væsentlig forskel på den studerende og dine egne børn.

Schou-parret har været værter siden starten af 80’erne.

Vi håber, at du får en fantastisk oplevelse som værtsfamilie, og at du kunne bruge disse meget håndgribelige tips til noget. Hvis du har brug for mere inspiration til værtsrollen, kan du altid læse en af de mange historier, der ligger her på siden – flere af vores værter har mange års erfaring! Du kan f.eks. starte med at læse Familien Brøndum-Hoffmeyers egen oplevelse som vært for Olivia eller om Familien Buchmann, der havde Amber boende i foråret 2022.  

Er du ikke vært endnu?
Hvis du ikke skal være vært i efteråret, kan du skrive dig op til at blive vært til foråret 2023.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.