At knytte tætte bånd: Familien fra Solrød Strand faldt i hak med Olivia fra dag ét

Arrival Day for efterårssemesret 2021 nærmer sig med hastige skridt, og her på DIS glæder vi os i høj grad til at tage imod efterårets studerende. I den anledning har vi fundet en historie fra efteråret 2019, hvor Olivia fra Pennsylvania flyttede ind hos familie Brøndum-Hoffmeyer. Deres historie er en fortælling om, hvordan de, trods et travlt skema, fik værtskabet til at gå op i en højere enhed, og hvordan Olivia blev en helt naturlig del af hverdagen i Solrød Strand.

Olivia blev hurtig en helt naturlig del af familien. Vi håbede på at få en studerende, der ønskede at deltage i vores familieliv, og det gjorde Olivia i høj grad fra dag ét! – Nette, værtsmor

Mødet med danske traditioner

Olivia blev introduceret for danske traditioner allerede fra første færd. Familien var nemlig inviteret til en 18-års fødselsdag selvsamme dag, som de hentede Olivia i lufthavnen. Det var selvfølgelig helt op til hende, om hun havde lyst og overskud til at deltage, men det endte altså med, at hele familien tog af sted. Familien Brøndum-Hoffmeyer består af Anders og Nette og deres to døtre, Caroline og Cathrine på henholdsvis 18 og 16.

værtssøskende
Caroline, Olivia og Cathrine.

På vej i bilen spurgte Olivia ind til, hvordan man sagde ”Hi” og ”Bye” på dansk, hvortil svaret lød ”Hej” og ”Hej hej”. Det var jo let nok. ”Men så mødte fødselarens mor mig i døren og sagde hej hej. Jeg bliv helt usikker på, om jeg skulle gå igen!” fortæller Olivia om sit første officielle møde med det danske sprog.

Forvirringen til trods blev fødselsdagen den perfekte første aften i Danmark. Familien og Olivia faldt hurtigt i snak, og det hele endte med en fællessang på bagsædet af bilen på vej hjem til Solrød Strand.

En del af familielivet

Ideen om at blive værtsfamilie havde ligget og ulmet hos familien i en del tid. Nettes søsters familie havde tidligere haft to studerende, og nu syntes Caroline og Cathrine altså, at det var tid. ”Vi har også den helt rette alder,” fortæller Caroline.

Selv synes pigerne, at deres engelske er blevet mærkbart bedre, men de forbedrede sprogkundskaber er bare en del at værtsoplevelsen. ”Det er helt som at have en storesøster,” siger Cathrine.

Fra starten havde familien håbet på, at de ville blive matchet med en studerende, der havde mod på at deltage i familielivet. Og det viste sig heldigvis at være tilfældet. ”Olivia blev hurtigt en hel naturlig del af familien. Vi håbede på at få en studerende, der ønskede at deltage i vores familieliv, og det gjorde Olivia i høj grad fra dag ét!” fortæller Nette.

Nye traditioner: Masser af varm chokolade, brætspil og aftenhygge

Hygge er efterhånden blevet et verdensomspændende fænomen, og det var da også et begreb, som Olivia hurtigt stiftede bekendtskab med. I takt med at sommeren gik på hæld, fik familien etableret en lang række traditioner, der i den grad indkapslede følelsen af ren hygge.

på cykeltur i københavn
Semestret har budt på mange hyggelige aktiviteter, blandt andet lange cykelture rundt i København.

”Vi fandt ud af, at vi ikke behøvede en masse aktiviteter for at have det sjovt sammen. Nogle gange er det dejligt bare at komme hjem, lave varm chokolade og så se Netflix eller spille forskellige spil,” forklarer Olivia. Og næsten hver aften byder efterhånden på varm chokolade, men det kan man jo sagtens forstå.

Og det er blevet til en del seriesening i semestrets løb. Blandt andet har Olivia og Cathrine set uendeligt mange afsnit af sitcom-serien How I Met Your Mother. En anden favoritbeskæftigelse har været at spille Dutch Blitz, et spil som Olivia havde med fra sin hjemstat Pennsylvania. Hele familien er efterhånden blevet til eksperter.

Ét semester blev til to

Faktisk knyttede de alle så tætte bånd, at Olivia hurtigt begyndte at lege med tanken om at forlænge sit studieophold i Danmark. Fagene i Grafisk design var hun også svært begejstret for, men forholdet til værtsfamilien var den største årsag til, at Olivia ønskede at blive i Danmark. ”Jeg kunne ikke være blevet matchet med en bedre familie,” fortæller hun.

”Faktisk havde jeg ansøgt om en kollegieplads, men DIS må have vidst, at jeg havde allermest brug for en værtsfamilie. De har for alvor lært mig, hvad ægte hygge vil sige, og så siger vi ”jeg elsker dig” til hinanden hver aften inden sengetid,” tilføjer Olivia.

På den måde blev afskeden efter efterårssemestret til et ”på gensyn” i stedet for et ”farvel”.

Som en julegave havde Olivia skrevet et brev, der rørte samtlige familiemedlemmer til tårer, da de læste det juleaften.

Se Olivias brev nedenfor.

olivias julebrev til sin værtsfamilie
Olivias julebrev til familien Brøndum-Hoffmeyer.

Er du interesseret i at blive vært?

Det er både en værdifuld og utroligt givende oplevelse. Du kan ansøge her eller komme til informationsaften og høre mere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.