Fra værtsfamilie i Danmark til bryllupsgæster i USA

Nogle gange danner vores værter så tætte bånd med deres studerende, at de holder kontakten i mange år efter, at den studerende er taget hjem igen. Måske sender de bare mails til hinanden med regelmæssige mellemrum eller følger med på Facebook eller Instagram … men nogle er så heldige at få mulighed for at besøge hinanden – enten i USA eller Danmark – eller et helt tredje sted!

For Jesper og Maria har dette været tilfældet med deres tidligere studerende, Ellie, som de havde boende i efteråret 2015. De havde det rigtig godt sammen, og Ellie faldt hurtigt til hos familien.

Og allerede i 2016 kom Ellie tilbage på besøg, da Jesper og Marias ældste søn skulle konfirmeres. Flere andre af parrets studerende var i øvrigt også med til den fest – de skulle alle opleve en traditionel dansk fejring!

Der gik ikke længe, før Jesper og Maria drog til USA med deres børn og igen blev genforenet med Ellie. I 2017 kørte familien nemlig rundt i en autocamper i 5 uger, og de fik her mulighed for at besøge Ellie og hendes familie i Californien. De blev vist rundt i Los Angeles, og Jesper og Maria fortæller, hvordan børnene stadig snakker om denne tur som noget helt, helt særligt.

Siden da fulgte en pause på en håndfuld år og en pandemi, som satte en stopper for, at Ellie kunne gentage succesen og besøge familien til endnu en af børnenes konfirmation.

Men i år var der rigtig god grund til et gensyn. Ellie skulle nemlig giftes i Californien med sin mand, Evan, og hun inviterede naturligvis sin tidligere værtsfamilie i Danmark med til festen i april. Jesper og Maria rejste denne gang alene, da børnene måtte passe skole herhjemme, men det blev alligevel en fantastisk tur. ”Det var som om, vi havde set hinanden i går,” nævner Jesper og Maria og fortæller videre om den fantastiske bryllupsfest: ”Amerikanerne er så gæstfri og interesserede i vores kultur, og vi følte os så velkomne til festen.”

Nu er planen endnu et gensyn senere på året, hvor Ellie og Evan planlægger en tur til Berlin. Uanset hvad, lægger værtsparret vægt på én ting: ”Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi har set hinanden trods den store afstand.”

Vil du også danne bånd og vise Danmark til en collegestuderende?

Vi har lukket for tilmeldinger til vores værtsprogram til det kommende semester, men vi leder stadig efter besøgsfamilier. Det kan du læse mere om lige her!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.